Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım, 2025 yılı için 22 bin 104 lira olarak açıklanan asgari ücretin bir taban ücret olduğunu belirterek, “Bu düzenlemenin, ekonomik istikrarı güçlendiren ve enflasyonla mücadelede olumlu sonuçlar doğuran bir adım olmasını temenni ediyoruz” dedi.
GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Açıklanan asgari ücretin hayırlı olmasını diliyorum” ifadesini kullanarak, şunları söyledi:
“Belirlenen rakam, mevcut ekonomik koşullarda çalışanlarımızın refahına büyük bir katkı sağlayamayabilir; ancak istihdamın sürdürülebilirliğine destek olacağına inanıyoruz.
Asgari ücretin bir taban ücret olduğu unutulmamalıdır. İşverenlerimiz, emeği liyakat esaslı bir anlayışla değerlendirmeye, nitelikli iş gücünü destekleyerek adil bir paylaşım ilkesini benimsemeye devam edecektir.
Bu düzenlemenin, ekonomik istikrarı güçlendiren ve enflasyonla mücadelede olumlu sonuçlar doğuran bir adım olmasını temenni ediyoruz.
Gaziantep iş dünyası olarak çalışanlarımızla birlikte üretmeye, paylaşmaya ve gelişmeye devam edeceğiz.”