Depremlerde en fazla yıkım ve acının yaşandığı Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde depremzedeler ile bir araya gelerek sorun ve sıkıntılarını dinleyip acılarını paylaşan HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Göçer, “Yaralar sarılana kadar tüm gücümüzle sahada olacağız” dedi.
HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı tüm teşkilatlarıyla depremin ilk anından itibaren afetzedelerle bir araya gelmeye devam ediyor.
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından tüm teşkilatlarıyla depremzedelerin yanında olan ve yaralarını sarmaya çalışan HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı, depremzedeleri yalnız bırakmayarak acılarını paylaşıyor.
Depremler nedeniyle binlerce kişinin vefat ettiği, yaralandığı ve büyük bir yıkımın oluştuğu Nurdağı ile İslahiye ilçelerinde çalışmalarını sürdüren HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer, yardımcıları ve il yönetim kurulu üyeleri ile birlikte afetzedeleri ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletiyor.
Göçer, depremlerde yaralanan vatandaşları hastanelerde ve evlerinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletirken, vefat edenlerin de ailelerine taziye ziyaretinde bulunuyor.
Depremlerde hayatını kaybedenlerin, yaralananların ve evleri yıkılanların ailelerini kaldıkları çadır ve yerleştikleri yakınlarının evlerinde ziyaret eden Göçer, Nurdağı ilçesinin kırsal (köy) mahallelerindeki afetzedelerle bir araya geldi.
Göçer ve beraberindeki heyet, depremlerin büyük oranda etkilediği kırsal mahallelerde incelemede bulunarak, afetzedeler ile bir araya geldi ve taleplerini dinledi.
Depremde hasar gören evleri ve ağılları inceleyen Göçer, afetzedelerin sorun, sıkıntı ve taleplerini dinleyerek acılarını paylaştı.
Yakınlarını kaybedenlerin taziyelerine katılan Göçer, acılı ailelere başsağlığı ve sabırlar diledi. Mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Göçer, yaşanan sorun ve sıkıntılar hakkında bilgi alarak yapılabilecekler hakkında da fikir alışverişinde bulundu.
Göçer, depremzedelere yönelik yaptığı ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, “Parti olarak sahadayız, bu yaraların sarılması için herkes iş birliği yapmış biçimde, vatandaşlarımız da çok müthiş bir dayanışma örneği gösterdiler. Bizde HÜDA PAR olarak tüm yaralar sarılana kadar sahada olmaya devam edeceğiz.” dedi.
Depremde hayatını kaybedenlere başsağlığı dileyen Göçer, “Depremden dolayı tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz. Öncelikle depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, yaralılara da acil şifalar diliyorum, geride kalanlara da sabırlar diliyorum. Birinci günden itibaren Gaziantep kent merkezi olmak üzere Nurdağı ve İslahiye ilçesinde yıkımın olduğu bölgeleri dolaştık. Depremdeki yıkımı birebir yerinde görmek, varsa bir sorun ve sıkıntıyı giderebilmek için ilk olarak kent merkezindeydik. Daha sonra ise acilen Nurdağı ve İslahiye ilçelerine geçtik. Enkaz çalışmasına katılabilecek veya yardıma muhtaç aileler varsa onlara yardımcı olabilmek, gerek gıda gerek su gerek temizlik ürünleri olsun bu konuda ne kadar yardımcı olabiliriz diye tüm teşkilatlarımızı sahaya gönderdik. Nurdağı ve İslahiye’nin yanı sıra Kahramanmaraş ve Adıyaman’a da yardımlar gönderdik. Üyelerimizle birlikte bu illerde de çalışma yaptık.” dedi.
“Bu afet 11 ilimizi kapsayan bir affetti”
HÜDA PAR olarak kent merkezlerinin yanı sıra kırsal mahallelere gittiklerini aktaran Göçer, “Bu afet 11 ilimizi kapsayan bir affetti. Afet 11 ili kapsadığından ve alan çok geniş olduğundan dolayı millet, AFAD, Kızılay yetkilileri ve bütün sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek bu yaraları sarmaya çalıştılar. Biz HÜDA PAR olarak köylerimizdeki durumu görebilmek için teşkilatlarımızla hemen köylere dağıldık. HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı olarak bütün köyleri tek tek gezdik, muhtarlarımızdan bu manada gereken bilgileri aldık. Sakçagözü, Şatırhüyük ve Gedikli gibi bazı köylerimiz tamamen ciddi manada yok olmuş durumda, ciddi manada felaketin göstergesi bu köylerde var. Bazı köylerimizde ise az hasar var. Nurdağı’nın hemen hemen gittiğimiz tüm köylerinde cenazeler vardı. Her köyde vefat eden yoksa bile Nurdağı’nda ikamet edenler vefat etmiş ve köye getirilmiş vatandaşlarımız vardı.” diye konuştu.
“Gaziantep’in tüm köylerini dolaştık”
Tüm teşkilatlarıyla deprem bölgelerinde olduklarını ifade eden Göçer, “Gaziantep’in tüm köylerini dolaştık. Köylerde muhtarlarımızla ve vatandaşlarımızla iletişime geçip bir ihtiyaçları ve bir sorunları varsa onları gidermek adına tüm köylerimizi dolaştık. Yapabileceğimiz, giderebileceğimiz sorun ve sıkıntıları biz gidermeye çalıştık ama devletin çözmesi gereken sorunlar varsa da o sorunları da fiili olarak iletip, sorunları çözmek için sahadaydık. Gaziantep’in her bölgesinde bütün üyelerimizle biz hep sahadaydık. İl ve İlçe Gençlik Kollarımız ile birlikte Gaziantep’teki tüm berber üyelerimiz Nurdağı, İslahiye ve Kahramanmaraş’taki afetzede vatandaşlarımıza tıraş hizmeti verdiler. Umut Kervanı Vakfı ve diğer sivil toplum kuruluşlarının yardım çalışmalarına katıldık. Bütün üyelerimizle hem yardım çalışmalarına hem de deprem bölgelerinde açılan aşevlerinde hizmette bulunduk.” ifadelerini kullandı.
“Yıkılan ev ve ağılların enkazları bir an önce kaldırılmalıdır”
Nurdağı ve İslahiye kent merkezinin yanı sıra kırsal mahallelerde enkaz kaldırma çalışmalarının daha hızlı yapılması gerektiğini belirten Göçer, şunları söyledi:
“Şu an ciddi bir enkaz sorunu var. Köylülerinin bizden özellikle talebi yıkılan ev ve ağılların enkazların bir an önce kaldırılıp temizlenmesidir. İlk etapta vatandaşlarımızın gıda su problemleri oluşmuştu. Şu anda bu sorunun giderildiğini görüyoruz. Çadır konusunda sıkıntı olduğunu dile getiriyorlardı ve çadır sorunun da giderildiğini görüyoruz. İlk dönemdeki sıkıntıların en büyüğü tuvalet ve banyo ihtiyacıydı. Şu anda gezdiğimizde de görebiliyoruz tuvalet ve banyo sorunun da büyük bir çoğunlukla giderildiğini gördük. Vatandaşlarımız enkazların da bir an önce kaldırılmasını istiyor. Hayatın normale dönüşmesini istiyor. Çocuklarımız enkazları gördükçe psikolojikmen süreçten etkikenmeye devam ediyor. Çocuklar psikolojik olarak sıkıntı yaşıyor. Enkazalar hızlı bir şekilde kaldırılırsa çocuklarımızın psikolojisi düzelir. Bazı köylerde vatandaşların çadır ve konteyner ihtiyacı var. Örneğin iki aile bir çadırda kalıyor ve daha sonra aileler ayrılmak istiyor. Bundan dolayı ister istemez ikinci çadır ihtiyacı oluyor. Fakat gittiğimiz her köyde vatandaşlarımız konteyner istiyor. Soğuktan ailelerini ve kendilerini muhafaza etme adına ciddi manada konteyner talebi var.” şeklinde konuştu.
“HÜDA PAR sahada olmaya devam edecek”
“Gün yaraları birlikte sarma günü, gün hepimizin ortak çalışma ve mücadele etme günüdür” diyen Göçer, “Genel Başkanımızın talimatı da bu yöndedir. Gittiğimiz tüm köylerde taziyesi olan hangi ev varsa o evlere gidip vatandaşlarımıza Genel Başkanımızın ve Partimizin taziyelerini ilettik. Yaralılarımıza geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Vatandaş, ‘evet şu anda kimseden bir şey istemiyoruz, ihtiyaçlarımız varsa ihtiyaçların giderilmesi için gerektiğinde yetkilere ihtiyaçlarımızı söyleyeceğiz. Ama bunun dışında gelip bizatihi taziyesini ileten, yaralılarımıza geçmiş olsun diyen herkese çok teşekkür ediyoruz’ diyorlar. Özellikle partimize çok teşekkür ediyorlar. HÜDA PAR sahada olmaya devam edecek. Genel Başkanımızın talimatıyla bu yaralar sarılana kadar sahada olacağız. Önümüzde mübarek Ramazan ayı var. Vatandaşlarımızın gıdaları, ihtiyaçları enkaz altında kaldı. Sivil toplum kuruluşları ile birlikte depremzede vatandaşlarımıza sahurda ve iftarda yemek vereceğiz, bu konuda yardımcı olacağız. Bu konuda vatandaşımızın mağdur olmaması için inşallah elimizden gelen bütün çabayı sarf edeceğiz.” diye konuştu.