Gaziantep’te kuyumculuk sektörünün deneyimli isimlerinden Sabri Celal Görmez, Gaziantep Kuyumcular Odası Başkanlığı için adaylığını açıkladı. Şeffaf, çözüm odaklı ve esnafla sürekli iletişim halinde bir yönetim vaat eden Görmez, sektörün sorunlarına kalıcı çözümler üretmeyi hedefliyor.
“SEKTÖR CİDDİ SORUNLARLA KARŞI KARŞIYA”
17 Ocak 2026 tarihinde Gaziantep Ticaret Odası büyük salonunda düzenlenecek seçim için adaylığını kamuoyuyla paylaşan Görmez, “Kuyumculuk sektörünün geleceği için önemli bir kararı sizlerle paylaşmak üzere bulunuyorum” dedi. Alın teriyle ekmeğini kazandığı mesleğe daha güçlü bir gelecek sunmak amacıyla göreve talip olduğunu belirten Görmez, sektörün son yıllarda ekonomik dalgalanmalar, artan maliyetler, kayıt dışı ve sahte ürünler, güvenlik problemleri, meslek içi eğitim eksikliği ile dijital dönüşüm ihtiyacı gibi yapısal sorunlarla karşı karşıya kaldığını vurguladı.
Görmez, “Sorunları ertelemek yerine, çözüm üretmek zorundayız. Bu çözümleri de ancak birlikte hareket ederek hayata geçirebiliriz” diye konuştu.
ŞEFFAF VE ULAŞILABİLİR YÖNETİM VAADİ
Adaylığının temel hedefini üyelerin sorunlarına duyarlı, şeffaf, hesap verebilir ve ulaşılabilir bir oda yönetimi oluşturmak olarak açıklayan Görmez, oda yönetiminin esnaftan kopuk değil, esnafla iç içe olması gerektiğini kaydetti.
PROJE VE HEDEFLERİNİ AÇIKLADI
Sabri Celal Görmez, başkan seçilmesi halinde hayata geçirmeyi planladığı projeleri şu başlıklar altında topladı:
Üyelerle sürekli iletişim halinde aktif ve çözüm odaklı bir oda yönetimi,
Kayıt dışı faaliyetlerle kararlı mücadele ve etkin denetim mekanizmaları,
Meslek içi eğitimler, çırak-kalfa-usta yetiştirme programları ve geleceğe yönelik projeler,
Dijitalleşme sürecinde esnafa rehberlik eden modern bir yönetim anlayışı,
Esnafın ekonomik yükünü hafifletecek projeler ve kurumlarla güçlü iş birlikleri.
“ODA, DAYANIŞMANIN MERKEZİ OLMALI”
Birlik ve beraberliğin en büyük güç olduğuna dikkat çeken Görmez, Gaziantep Kuyumcular Odası’nın ayrışmanın değil, dayanışmanın merkezi olması gerektiğini söyledi. Her üyenin kendini odanın doğal bir parçası olarak hissetmesi gerektiğini vurgulayan Görmez, “Üyelerimiz ihtiyaç duyduğunda yanında güçlü bir oda bulmalı” ifadelerini kullandı.
MESLEĞİN SAYGINLIĞINI KORUMAK ÖNCELİK
Adaylık açıklamasını teşekkürle tamamlayan Sabri Celal Görmez, temel hedefinin kuyumculuk mesleğinin saygınlığını korumak, mevcut sorunlara kalıcı çözümler üretmek ve gelecek nesillere daha güçlü bir sektör bırakmak olduğunu belirtti. Görmez, “Daha güçlü bir Gaziantep kuyumculuk camiası için hep birlikte çalışacağız” diyerek destek veren meslektaşlarına ve basın mensuplarına teşekkür etti.






