GAÜN Mühendislik Fakültesi’nin yayın ve atıf başarısı

0
232

Dünyada çok sayıda üniversiteyi bilimsel yayın ve atıf sayıları üzerinden değerlendiren EduRank’in 2022 yılı dünya üniversiteler sıralaması açıklandı. Alan bazında yapılan sıralamada GAÜN Gıda Mühendisliği bölümü dünyada 273 Türkiye’de 7’nci, Endüstri Mühendisliği dünyada 540 Türkiye’de 8’inci, İnşaat Mühendisliği ise dünyada 497 Türkiye’de 12’nci sırada yer aldı.
183 ülkeden 14 bin 131 üniversiteyi değerlendiren EduRank, 44 milyon 909 bin 300 bilimsel yayını ve 1 milyar 237 milyon 541 bin 960 atıfı inceledi. Değerlendirme sonucunda 246 araştırma alanında üniversiteleri sıraladı. Akademi dışında bilinirlik ve mezunların popülerliği de sıralamaya etki eden unsurlar arasında yer oldu.
Alan bazında yapılan sıralamada Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Gıda Mühendisliği bölümü dünyada 273 Türkiye’de 7’nci, Endüstri Mühendisliği dünyada 540 Türkiye’de 8’inci, İnşaat Mühendisliği ise dünyada 497 Türkiye’de 12’nci sırada yer aldı.

GAÜN SON İKİ YILDA LABORATUVARLARA 11 MİLYON HARCADI
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan GAÜN Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bayram, dünyada mühendislik eğitimi veren üniversiteler genel olarak öğrenci eğitimi kadar Ar-Ge faaliyetlerine de önem verdiğini söyleyerek Türkiye’de de üniversitelerin önceliklerinden biri öğrenci eğitimi olmasına rağmen üniversitelerde Ar-Ge faaliyetlerinin yürütülmesi de son zamanlarda önem kazandığın ifade etti. Prof. Dr. Bayram, “Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, yapılan bilimsel araştırmalarla dünyada üst sıralarda yer almaya başlamıştır. Şu anda İnşaat Mühendisliği ve Gıda Mühendisliği bölümlerimiz dünyada ilk 500 arasındadır. Akademisyenlerimizin daha verimli bir şekilde çalışması için laboratuvar altyapılarında yenileme ve modernleşme çalışmaları yapılmaktadır. Son iki yılda 11 milyon TL’nin üzerinde destekle beş laboratuvar oluşturulmuş ve yenilenmiştir. Akademik atanma kriterlerinde yeni yapılan düzenlemelerle bu başarının sürekliliği de sağlanmış oldu. Ümit ederim ki hem altyapı güçlendirilmeleri hem de yetişmiş insan kaynağı sayesinde ilerleyen zamanlarda ilk 500 arasına girecek bölüm sayılarımız artacaktır. Böylece şu anda dünyadaki mühendislik fakülteleri arasında 1181. sırada olan fakültemiz ilk 1000 arasına girecektir” şeklinde konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz