Fıstıktan sonra şimdi de zeytin hırsızları işbaşında

0
537

Gaziantep’in Şahinbey ilçesindeki bir bahçeden yaklaşık 1.5 ton zeytin çalındı. Zeytin bahçesinin sahibi Mehmet Pamuk, jandarmaya başvurarak hırsızların yakalanmasını istedi. 
Zeytin üreticilerinin başı, zeytin hırsızlarıyla dertte. Hasat döneminde önce Antep fıstığı üreticilerinin belalısı olan hırsızlar şimdi de zeytin bahçelerine dadandı. Tonlarca fıstık çalarak üreticileri perişan eden hırsızların yeni hedefi ise zeytin üreticileri oldu.
‘BİN 500 KİLO ZEYTİNİ ÇALINDI’
Gaziantep’in Şahinbey ilçesi Zeytinli Mahallesi’ndeki zeytin bahçesinde bulunan zeytinleri ağaçlardan toplanarak çalınan Mehmet Pamuk, İlçe Jandarma Komutanlığı’na başvurarak şikayetçi oldu ve hırsızların yakalanmasını istedi. 
Pamuk, “Zeytinli Ulumahserede bulunan, 12 dönüm içinde zeytin ağaçlarımızdan zeytin çaldılar, ağaçlarıda telef ettiler. Asfat üzeri şehire 12 km mesafe ve etrafı nerede ise şehir içi gibi önünde arkasında çit olduğu halde hırsızlığa kadın erkek ortalama 10, 15 kişilik bir çete, iki araç ile soyguna gelmişler, Araziyi kontrol sırasında, yarıdaki ortağım olayı fark edip üstlerine gidince silahlarla karşılık vermiş ve araçlarına atlayıp, çaldıkları ile gitmişler. Zeytinleri toplarken de aynı zamanda ağaçlara büyük zarar vermişler” diye konuştu.
Jandarma ekipleri zeytin bahçesinde inceleme yaparak delilleri topladı ve hırsızların kimliğini belirlemek için çalışma başlattı. 
TÜCCARLAR ÜRÜNÜ ALIRKEN ‘ÇİFTÇİ KAYIT BELGESİ’ İSTEMELİ
Hasata hazır hale gelen yaklaşık 60 ağaçtaki bin 500 kiloya yakın zeytininin çalındığını ve 10 bin liradan fazla zararı olduğunu belirten bahçe sahibi Pamuk, tarımsal ürün hırsızlığının önüne geçilmesi için çiftçi kayıt sisteminin uygulanmasının zorunlu olduğuna dikkat çekti.
Pamuk, “Hırsızlar çaldıkları ürünleri doğrudan götürüp tüccara satabiliyor. Hırsızlığın önlenmesi ve üreticilerin mağduriyet yaşamasının engellenmesi için tüccarlar satın aldıkları tarımsal ürünleri kendilerine getiren kişilerden çiftçi kayıt belgesi istemeli ve tüm alımlar kaydedilmeli. Mahsül toplanınca, elini kolunu sallayarak satılamamalı. Form düzenlenmeli, Mal sahibi tapusu ile, muhtar ve azalara müracat ederek kaç ton ürünü var ise onaylatmalı ve o belge ile, komisyoncular halde alabilmeli. Ürünün nereden geldiği ispat edilebilmelidir” dedi.  

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz