FADILOĞLU

0
257


M. Hanifi KILIÇ

Evliya Çelebi’nin ‘’bu kenti anlatmaya ne dil yeter, ne kalem’’ dediği Gaziantep’te doğdu.
Yüksek duvarlarla çevrilmiş tarihi Antep Evleri’nin avlusunda ilk adımlarını heyecanla attı.
Evlerinin cumbasında öğrendi okuma yazmayı ve mutlu bir şekilde tandıra ayak uzatmayı.
Çok sevdiği futbolla o tarihi sokakların Arnavut kaldırımlarında tanıştı.
Top patlattı, cam kırdı ama kalp kırmadı.
Toplum tarafından örnek alınan babasının izinden gitti. Önce insan olmayı, vicdanlı davranmayı, hakkaniyeti elden bırakmamayı destur edindi.
Okuldayken de, askerdeyken de, üniversite yıllarında da, özel hayatında da hiç değişmedi. Yıllar sonra bu yönünü harika bir sloganla bütünleştirdi; ‘’değişmedik, değiştirdik.’’
Evet, Rıdvan Fadıloğlu’ndan bahsediyoruz.
Mahalle bakkalının şeker verip başını okşadığı, o tatlı ‘’Küçük Rıdvan’dan.’’
Takım arkadaşlarının o olmadan maç yapmadığı ‘’Kaptan Rıdvan’dan.’’
Rahmetli anasının hayır duasını eksik etmediği ‘’Oğul Rıdvan’dan.’’
Gaziantep Eğitim ve Hizmet Vakfı’nın ‘’Hayırsever Rıdvan’ından.’’
Kimilerinin ‘’Rıdvan Abisinden’’, kimilerinin ‘’Rıdvan Kardeşinden.’’
Başarılı bir öğrenim hayatından sonra, Gaziantep Eğitim ve Hizmet Vakfı Yönetim Kurulu üyeliği, Serbest Bölge Yönetim Kurulu üyeliği, Gaziantepspor Kulübü delegeliği, Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyeliği, TOOB Genel Kurul Delegeliği ve Kent Konseyi İmar Komisyon üyeliği görevlerinde bulundu.
Sivil toplum örgütlerindeki aktif çalışmaları sürürken, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kuruluşuyla birlikte siyasete atıldı. AK Parti’ye üye olduktan sonra Mahalle temsilciliği, İl delegeliği, İl Yönetim Kurulu üyeliği, İl yürütme kurulu üyeliği ve İl sekreterliği görevlerinde bulundu.
Şimdi de bu deneyimlerini üç dönemdir Şehitkamil Belediye Başkanı olarak Gaziantep’e aktaran Rıdvan Fadıloğlu’ndan.
Yüzünden tebessümü eksik etmeyen, bir gün olsun ağzından kötü bir laf çıkmayan, ‘’Zorlaştırmayınız kolaylaştırınız. Müjdeleyiniz, nefret ettirmeyiniz’’ Hadis-i Şerifiyle hareket eden bir başkan.
Bir bakmışsınız Maaşkuyu Caddesi’nde bir esnafın yanına oturmuş çay yudumluyor. Bir bakmışsınız Hacıbaba’da yetim bir aileye ‘’çat kapı’’ yapmış yer sofrasında oturuyor. Bir bakmışsınız bir hastanede, hasta ziyareti yapıyor. Bir bakmışsınız bir taziye çadırında ‘’Fatiha’’ okuyor. Bir bakmışsınız otogarda asker uğurluyor. Bir bakmışssınız Beykent’te taksi durağını ziyaret ediyor. Nereye baksak görüyoruz.
Yapmış olduğu enteresan projeler var. Sıfır atık projesi kapsamında yıllar önce hayat geçirdiği MÖP, ‘’Yetimlerin Babası’’ lakabını aldığı Merhamet Eli Projesi, şehir merkezine sağladığı hizmetleri kırsal alanda bulunan mahallelere taşıdığı ‘’Köykent Projesi’’, Kentsel Dönüşüm çalışmaları, 116 sosyal tesis içerisinde yer alan 97 taziye evi, 39 aile merkezi, 22 okuma salonu, 22 spor merkezi, satranç merkezi, Gıda Bankası, Yetim Koordinasyon Merkezi, Vefa Hizmeti Merkezi, Merhaba Bebek Dağıtım Merkezi, Çadır Hizmetleri Dağıtım Merkezi, aşevleri, çorba evleri, vatandaşlara taziyeden yardıma, sanattan spora ve eğitime kadar bir çok alanda hizmet veren diğer projeler.
Sessiz sedasız işini yapıyor. Başkaları gibi gazetelerin koca puntolarında olmasa da, billboardlarda sabaha kadar reklamları dönmese de, dizilere reklam vermese de gazetecileri mahkemeye vermeden, kentsel dönüşümde mağduriyetlere yol açmadan, kimseyi kırmadan, dökmeden, usandırmadan yürütüyor her şeyi.
Ailesinden, özel hayatından, iş hayatından fedakarlıklar yaparak devam ettiği Şehitkamil Belediye Başkanlığı şehir için büyük şans.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz