Başkan Şahin’in sokak hayvanları duyarlılığı

0
414

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nin içerisinde bulunan hayvan barınağında 4 Nisan Sokak Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi, farkındalık oluşturuldu. Başkan Şahin, gözlerini barınakta hayata açan yavru kedilere yakından ilgi gösterdi.

4 Nisan Sokak Hayvanlarını Koruma Günü münasebetiyle Büyükşehir Belediyesince, Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde örnek bir etkinliğe imza atıldı. Etkinlikte, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, hayvan barınağına giderek çeşitli nedenlerle sokakta bırakılan kedi ve köpeklerin mevcut durumu hakkında bilgi aldı. Gözlerini barınakta dünyaya açan yavru kedilere yakından ilgi gösterdi. Ayrıca Başkan Şahin, akciğerindeki sorun nedeniyle Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Veteriner Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi edilen kedinin sağlık durumuna ilişkin veteriner hekimlerle görüştü. Ardından Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ne giden Başkan Şahin, İstanbul Milli Parklar 1. Bölge Müdürlüğünce yakalanarak bakılması üzere Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ne getirilen hayvanlarla buluştu, daha bir aylık olan Boncuk isimli yavru ayıya biberonla süt verdi. Renkli görüntüler oluştu.
Öte yandan İstanbul Milli Parklar 1. Bölge Müdürlüğünce yakalanarak Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ne transfer edilen; 10 adet ara papağan, 38 adet yılan, 10 flamingo, 40 tavus kuşu, 28 sülün, 15 adet sürüngen, 2 adet iguana ve 15 adet muhtelif ördeğin tanıtımı yapıldı.

ŞAHİN: BÜTÜN GÜCÜMÜZLE SOKAK HAYVANLARIMIZIN YANINDAYIZ
4 Nisan Sokak Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nin içerisinde bulunan barınakta açıklamada bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Sokak hayvanları bizim için çok kıymetli. Çok iyi bakımlara muhtaç. 6 ay öncesine dayanan 2 ayrı protokol yapmıştık. Biz, hali hazırda çalışmalarımız gereğince sorunlarımızı kendi içerimizde çözüyoruz. Ancak bazı durumlarda öyle büyük ameliyatlara ihtiyaç duyuyor ki hayvanlarımız; o zaman da akademik destek almamız gerekiyor. Bu nedenle Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi ile bir protokol yapıldı ve tedavide bizim ekibimizi aşan operasyonlarda ameliyatlar için destek almaya başladık. Bu protokolün de ilk örneği yanımızda bulunuyor. Kedimiz akciğerindeki problemden dolayı nefes alıp vermekte zorluk yaşıyordu. Kendi olanaklarımızla hayvanı iyileştirmemiz mümkün değildi, hemen hızlı bir şekilde Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nin veteriner hekimlerine ulaştırdık. Kedimiz orada büyük bir operasyon geçirdi. Şu anda gayet sağlıklı. Tedavisinin tam karşılığını aldı. Nefes alıp vermekte sıkıntı yaşamıyor. Bu kedinin örneklerini hayata geçirdiğimiz protokol doğrultusunda çoğaltacağız. Dolayısıyla her can bize emanet. Bütün gücümüzle sokak hayvanlarının yanındayız. Onlar huzurlu ve sağlıklıysa bizde huzurlu ve sağlıklıyız” diye konuştu.

YENİ ÜYELER, GAZİANTEP HAYVANAT BAHÇESİ’NDEKİ YUVALARINA KAVUŞTU
Ülkeye yasal olmayan yollarla sokulup ardından yakalanarak Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ne getirilen yeni üyelerle buluşan Başkan Fatma Şahin, “Doğada büyük bir ekosistem ve sevgi var. İnsan sevgisi doğayı ve hayvanı sevmekle başlıyor. Buranın adı doğal hayattır. Bizim hayvanat bahçemizde büyük bir ekosistem var. Her hayvana uygun yaşama koşullarını yerine getirerek hayvan türlerimizin barınmasını sağlıyoruz. Tür ve sayı bakımından dünyada 4’üncü Avrupa’da 3’üncüyüz. Burada milyonlarca aileye ev sahipliği yapıyoruz. Her 23 Nisan’da başka bir çalışma yapıyoruz. Bugün de bahar aylarına göz kırptığımız bu zamanda size yeni gelen türlerimizi tanıtıyoruz. Kaçak olarak yakalanıp evlerde beslenmemesi gereken hayvanlar var. Buradaki hayvan türlerinde bunu görüyoruz. Bu hayvanları elimizden geldiğince uygun ortamlarda yaşam sürmelerini sağlayacağız” ifadelerini kullandı.
ÖZSÖYLER, NEFES ALMAKTA ZORLUK YAŞAYAN KEDİNİN TEDAVİ SONRASI SAĞLIK DURUMUNU ANLATTI
Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Daire Başkanı Celal Özsöyler ise kedinin operasyon sonrasındaki sağlık durumu hakkında şunları söyledi: “ALO 153 ihbar hattına düşen ihbarda bir kedinin nefes almada zorluk yaşadığı belirtiliyordu. Bizim ekiplerimiz de ambulansla hayvanı belirtilen adresten aldı. 6 veteriner hekimimiz ve 6 veteriner teknikerimiz gerekli tedavi yöntemlerini uyguladıktan sonra hayvanın akciğer yetmezliğinin olduğu görüşünde toplandık. Ardından imzaladığımız protokol gereğince Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi ile irtibata geçtik. Operasyonun ciddi bir nitelik taşıması dolayısıyla oradaki veteriner hekimlerden destek aldık ve kedimizin sağlık durumunu tehdit eden akciğer tedavisini tamamladık. Hayvanımızın genel durumu şu anda iyi. Gerekli bakımları ve pansumanı bittikten sonra da kedimizi sahiplendireceğiz.”
Ülkeye yasal olmayan yollarla sokulmak isteyen hayvan türlerine de ev sahipliği yaptıklarını bildiren Özsöyler, sözlerini şöyle sürdürdü: “10 adet Ara papağan 38 adet yılan, 10 flamingo 40 tavus kuşu 28 sülün, 15 adet sürüngen, iki adet iguana ve 15 adet ördek yakalandı. Biz de Gaziantep Hayvanat Bahçesi ailesi olarak bu hayvanları şehrimize getirdik. Bu hayvanların mutlaka ya doğal ortamında ya da hayvanat bahçelerinde barınmaları gerekiyor. Hayvanat bahçemiz doğum oranı en yüksek olan Türkiye’de birinci sıradaki hayvanat bahçesi sıfatını taşıyor. Bu da hayvanların ne kadar doğal ortamda olduklarını bizlere kanıtlıyor.
Etkinliğin ardından günün anısına Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, protokol üyeleri ve katılımcılar fotoğraf çektirdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz