Ulusal Yemek Yarışması’nda Gaziantep Üniversitesi 5 altın madalya kazandı

0
27

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, Gaziantep Ulusal Yemek Yarışması’nda 5 altın ve 3 gümüş madalya ile büyük bir başarıya imza attı. Öğrenciler, kazandıkları yarışma kupasıyla üniversitelerini gururla temsil etti.

Gaziantep Profesyonel Aşçılar Derneği (GAPDER), Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu’nun destekleriyle Festivaller Parkı’nda düzenlenen Gaziantep Ulusal Yemek Yarışması’na, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 3. ve 4. sınıf öğrencileri Doç. Dr. Mehmet Düzgün koordinasyonunda katıldı.
Yarışmada Reyhan Erdem pasta-tatlı kategorisinde, Ali Talip en iyi et yemeği kategorisinde, Diyar Aktaş, Hatice Oğuztürk ve Sedanur Anuk ise en iyi üniversite ekip kategorisinde toplam 5 altın madalya ve yarışma kupasını kazandı. Ayrıca Bahar Türkmen, Sinem Kabtarcılar ve Gizem Akbal aynı kategoride 3 gümüş madalya ile önemli bir başarıya imza attı.
Konuya ilişkin açıklama yapan GAÜN Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fahrettin Göğüş, “Bölüm Başkanımızı, hocamızı ve öğrencimizi gönülden tebrik ediyorum. Gaziantep Üniversitesi, bölgenin parlayan yıldızıdır” diyerek üniversitenin ulusal alandaki başarılarının, bölgenin tanıtımı ve gelişimi açısından önemli katkılar sunduğunu belirtti.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Atınç Olcay ise, “Hocamızı ve öğrencimizi tebrik ediyorum. Bu tür yarışmalarda elde edilen başarıların, Gaziantep turizmi ve üniversitemiz açısından büyük öneme sahip olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz