Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü, kapılarını eğitime açıyor

0
524

Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü, kapılarını eğitime açıyor. “Geçmişe Sahip Çıkmak” konulu Arkeoloji ve Kültürel Miras Eğitim Günleri 22-24 Ekim arasında Gaziantep’te Kendirli Kompleksi’nde düzenlenecek.


Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ortaklığında ve Avrupa Birliği’nin desteğiyle hayata geçirilen Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü, sivil toplum diyaloğu çalışmaları kapsamında, Türkiye’de kültür ve sanat alanında çalışmalarıyla öne çıkan STK’ların temsilcilerine ve kamu personeline yönelik sertifikalı eğitim programı gerçekleştirilecek.

Etkinliğin açılışında Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültürel İrtibat Noktası Koordinatörü Hâle Ural ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Müşaviri Hakan Tanrıöver “Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü Neden Gerekli?”, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin “Kültürel Miras Arkeoloji ve Kent İlişkisi”, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan “Arkeoloji ve Sanat Politikamız” konularını anlatacak.

Kendirli Kilisesi olarak bilinen Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü’ndeki “Geçmişe Sahip Çıkmak” konulu arkeoloji ve kültürel miras eğitim günlerine yurt içi ve yurt dışından alanlarında uzman bilim, kültür ve sanat insanlarının yapacağı sunumlara kamu personeli ile sivil toplum kurumları temsilcileri katılacak.

ENSTİTÜDE NELER VAR?

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Avrupa Birliği’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği ilk milli arkeoloji özelliği taşıyan enstitünün faaliyetlerine ev sahipliği yapacak komplekste, Türkoloji İhtisas Kütüphanesi, etkinlik alanları ve arkeometri laboratuvarı bulunuyor.
Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsünün çeşitli kurullarında, arkeoloji alanında ihtisaslaşmış Türkiye ve Avrupa’dan 430 kültür, sanat ve bilim insanı yer alıyor.

İŞTE ETKİNLİK PROGRAMI

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz