Sosyal Medya Uzmanı Ahmet Melik Koç, yapılan araştırmalar doğrultusunda sosyal medya mecralarında yer alan yanlış bilgilerin gerçek bilgilere göre 6 kat daha hızlı yayıldığını bildirdi.
Sosyal Medya Uzmanı Koç, yaptığı açıklamada, iletişim teknolojilerinin gelişmesi ve sosyal medya kullanımının her geçen gün artmasıyla birlikte, sosyal medya mecralarında yaşanan algı çalışmalarının da giderek artış gösterdiğini belirtti. Algı çalışmalarının çoğunlukla kimliği belirsiz hesaplar tarafından üretilen yalan haberler, manipüle edilmiş bilgiler, negatif algı çalışmaları ve şiddet ile hakaret söylemleri gibi içeriklerin paylaşılmasıyla gerçekleştirildiğini ifade eden Koç, “Sosyal medya mecraları üzerinden gerçekleştirilen algı çalışmalarında en fazla kullanılan platformların arasında Twitter ilk sırada yer alıyor. Sahte hesaplar üzerinden yayılan içerikler, sahte kullanıcıdan daha çok içeriği ‘retweet’ yapıp yayılmasına katkı sunan kullanıcıların başına dert açabilir. Twitter hesaplarında paylaşılan içerik, iftira ve hakaret barındırdığı takdirde sadece paylaşan kullanıcıyı değil ‘retweet’ yapan kullanıcıları da sorumlu kılıyor. Kendisi hakkında paylaşım yapılan kişi ve kurumlar hukuki süreç başlatmasıyla birlikte paylaşımı yapan ve yayan kullanıcılar üzerinde soruşturma gerçekleştiriliyor ve cezai süreç işleme alınıyor” dedi.
Sosyal medya mecralarında edinilen bilgiyi paylaşmadan ve beğenmeden önce o bilgiyi ana kaynağından araştırılması gerektiğini vurgulayan Koç, “Son zamanlarda yaygınlaşan, teyit edilmiş bilgi sağlayan sosyal medya hesaplarının artış göstermesi pek çok yanlış bilginin ifşa edilmesine ve doğru bilginin sunulmasına önemli katkılar sunarken, yapılan araştırmalara göre sosyal medya mecralarında yanlış bilgiler, gerçek bilgilerden 6 kat daha hızlı yayıldığı için mevcut durumda yetersiz kalıyor” ifadelerini kullandı.
Gaziantep Haberleri Son Dakika Haber Haber Sitesi Gaziantep Söz