DEVA Partisi Gaziantep Sivil Toplumla İlişkiler Başkanı İbrahim Halil Çam, Gaziantep’te faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri ile güçlü bir bağ kurduklarını söyledi.
Çam, Gaziantep güçlü bir sivil toplum ağı olduğunu ifade ederek, ”Demokratik toplumların vazgeçilmezi olan sivil toplum örgütlerini toplumsal yaşamın olmazsa olmazlarından görüyor ve şehirlerin güçlü sivil toplum örgütleri ile geliştiğine inanıyoruz” Dedi.
Gaziantep’te yerleşik sivil toplum örgütlerinin toplumsal alanda önemli bir rolü ifade ettiğini vurgulayan Çam, “Kent yaşamıyla ilgili her sorunda sözü olan sivil toplum örgütleri maalesef iktidarın yerel temsilcileri tarafından baskı altına alınmak isteniyor. Kamu alanının dışında gönüllülük esasıyla çalışan oda, vakıf ve dernekler çeşitli yöntemlerle iktidara bağımlı kılınmak isteniyor. Gaziantep’te özellikle iktidara yakın sivil toplum kuruluşları yerel yönetimler tarafından çeşitli ayrıcalıklarla ödüllendiriliyor. Sivil toplum örgütleri arasında fark gözeten bu anlayışı kabul etmiyoruz” diye konuştu.
“Güçlü bir kentin varlığı güçlü sivil toplum örgütlerine bağlıdır” vurgusunu yapan Çam Gaziantep’te faaliyet gösteren tüm sivil toplum örgütlerine giderek DEVA Partisi’nin sivil toplum ile ilgili görüşlerini paylaştıklarını belirtti.
Çam, “Gaziantep teşkilatımız kurulduğu günden itibaren sivil toplum örgütleriyle istişare ve değerlendirme toplantılarına katıldı. Derneklerimizi, vakıflarımızı, sendikalarımızı, hemşehri derneklerimizi bize uzak veya yakın diye ayırmadan tek tek ziyaret ettik. Amacımız onların görüşlerini alarak politika belirlemekti. Dernek, vakıf ve odalarımızla yaptığımız bu görüşmelerin ne kadar önemli olduğunu bugün daha iyi anlıyoruz” ifadelerini kullandı.
DEVA Partisi olarak sivil toplumu, demokrasilerin asli unsurlarından gördüklerini belirten Çam, şunları söyledi: “Katılımcı demokrasinin gerçekleşmesi için sivil toplumun güçlendirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Devlet, özel sektör ve sivil toplum arasında iş birliğinin sağlanması önceliklerimizden birisidir. Sivil toplum örgütlerini program ve proje geliştirme konusunda teşvik edeceğiz. STK’ların kendi aralarında ve kamu kurumları ile hızlı iletişime geçebileceği bir altyapı oluşturacağız. Kamu yararı statüsü ve vergi muafiyeti gibi desteklerden yararlanmak isteyen STK’lar için adil ve şeffaf bir yöntem uygulanmasını sağlayacağız. STK’lara yönelik her türlü kayırmacılık ve dışlayıcılık uygulamalarına son vereceğiz.”