SANKO Üniversitesi akademik yıl açılışı yapıldı

0
563

SANKO Üniversitesi 2018-2019 akademik yılı, düzenlenen törenle başladı. SANKO Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, kampüs alanının imar onayının alındığını, 2019 yılında inşaatına başlanacağını müjdeledi. 
Abdulkadir Konukoğlu, yaptığı açılış konuşmasında, akademik yıl açılış törenini hayırlı olmasını diledi. Geniş öğretmen ve öğrenci kadrosuyla eğitimde ve sağlıkta herkesin ihtiyaçlarını karşıladıklarını ifade eden Konukoğlu, şunları dedi:
“Hastanenin kuruluşu sırasında, ‘Gaziantep, bölgenin sağlık merkezi olacak’ demiştim. Hastanelerin ardı ardına açılmasıyla, bölgeden ilimize hastalar şifa bulmak için geliyor. Bizi en çok mutlu eden de hastalarımızın ‘Allah razı olsun. İyi ki bu hastaneyi kurmuşsunuz’ diyerek doktorlarımıza ve bizlere teşekkür etmeleridir. SANKO Üniversitesi olarak, bilim dünyasında Gaziantep’in adını duyurmayı hedefliyoruz. Tıp adına başarılı işler yapmak istiyoruz. Üniversitemizde 95 hocamız var, önümüzdeki günlerde 20 hocamızı daha kadromuza katmayı planlıyoruz. 1141 öğrencimiz üniversitemizde eğitim alıyor. İyi ve başarılı bir yıl olmasını diliyorum.” 
Eğitim yılının hayırlı olmasını dileyen Vali Vekili Halil Uyumaz ise, “Konukoğlu Ailesi’ni Gazişehrimize eğitim ve sağlık alanına yaptığı katkılar bakımından daima şükranla, sevgiyle anıyoruz. Marka şehir olan Gaziantep’in, Türkiye’de örnek olmasında da büyük katkıları var” dedi.
Uyumaz, SANKO Üniversitesi’nin 2018-2019 Akademik Yılı açılışı nedeniyle Abdulkadir Konukoğlu Spor ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Gaziantep’e yapılan her katkının kat kat filiz verip çoğaldığını söyledi.
Çalışmaya ve başarıya odaklanılması ve kesinlikle ümitsizliğe kapılmamak gerektiğini belirten Uyumaz, “Bunun için de birbirimize güvenerek, planlı, programlı, başarıya ve hedefimize odaklı olarak çalışacağız ve çok güzel şeyler elde edeceğiz. Yeni akademik yılın hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. 
A PLUS ÜNİVERSİTE
Üniversite Araştırma Laboratuvarı (ÜniAr) tarafından gerçekleştirilen Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) 2018 sonuçlarına göre, SANKO Üniversitesi’nin ‘Öğrenim Deneyimi ve Tatminkarlığı’ ile ‘Akademik Destek ve İlgi’ alanlarında A Plus, ‘Kişisel Gelişim ve Kariyer Desteği’ alanında A düzeyinde değerlendirildiğini anımsatan SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, şunları kaydetti:
“Lisans eğitimi kadar yüksek lisansa da büyük önem veriyoruz. Bu akademik yıl Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Tezli Yüksek Lisans Programı ile Biyoistatistik Doktora Programı’nı açıyoruz. Ayrıca Texas Üniversitesi İkili İşbirliği Anlaşması yaptık. Multidisipliner Araştırma Merkezi altyapı projesi oluşturmak için yapılan başvurunun ilk aşamasını başarı ile geçtik.
Öğretim elemanlarımız 70 uluslararası ve 16 ulusal olmak üzere toplam 86 bilimsel yayın yaptı ve bize bu başarıları yaşatan kadromuzun sayısı da her yıl daha da artıyor. Gerek atama, gerekse akademik yükseltme ile geçtiğimiz akademik yıl 25 öğretim elemanı SANKO Üniversitesi kadrosuna dâhil oldu.”  
Törende, SANKO üniversitesine yeni katılan ve unvanları yükselen öğretim üyelerine cübbeleri giydirildi.
İLK DERS PROF. DR. MOİS BAHAR’DAN
Konuşmaların ardından Akademik Yıl ilk dersini “Su ve Basınç” başlığıyla Prof. Dr. Mois Bahar verdi.
Prof. Dr. Bahar’ın sunumu, “Doğada su ile organizmadaki su arasındaki ilişkiler” ile “Doğada basınç ile organizmadaki basınçlar” olmak üzere iki ayrı bölümden oluştu. 
“Klinik pratiğimizde hasta ve hastalıklarla uğraşılarımız sırasında farkında olmadan yürüttüğümüz ve sürekli onlarla beraber yaşadığımız kurallar ya da yasalar vardır” diyen Prof. Dr. Bahar, sunumunda şu görüşleri paylaştı:
“Yaşam koşullarımıza ve çevremize biraz daha dikkatle baktığımızda bu yasaların hemen hemen tümü özellikle doğanın kendisinde yürürlüktedir. Evrenin içinde var olan dünyamız ve doğadaki bu kurallar canlı ırkında var olanlardan çok daha önce konulmuş olup biz canlılara adapte edilmişlerdir.
Vücudumuzun içindeki organların her birinin birer kişi ve fizyoloji prensiplerinin temelinde özel kişilik hakları vardır. Organizma sisteminden söz ettiğimizde de organların kendi aralarında var olan iletişiminden söz etmiş oluruz. Homeostasis (organlar arasındaki denge) bu iletişimin ideal koşullardaki varlığını ifade eder ki, fizyolojinin kendisidir. Hastalıklar organların kişilik haklarına saldırının ta kendisidir.
Organizmanın gizemleri yüzyıllardır araştırılıyor. Çalışmalar sonucunda ortaya çıkan gerçeklerle işler bitmiyor, aksine tıp dünyasını farklı bir sorunun yanıtına yöneltiyor. Bir konunun neresinde olduğumuzu belirlemek için temelde organizmayı ya da bizleri yönetenin ne olduğuna eğilmemiz gerekir. Doğa bir yaşam savaşı veriyor, organizma da yaşam savaşı veriyor. Bu yaşam savaşında ortak özellikleri değerlendirdiğimizde doğada ve insan organizmasında önümüze çıkan hep ‘su ve basınç yönetimi’ olmaktadır.” 
Törende İskenderun Teknik Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencilerden oluşan grup, müzik dinletisi sundu.  
Törene Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gün, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Edibe Sözen, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Yusuf Kaya, Bölge Adliye Mahkemesi, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yalçın, Şehitkamil Kaymakamı Ali Dursun, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Halil Uysal, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Adil Sani Konukoğlu, SGK İl Müdürü Mehmet Uzun, SANKO Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyeleri Sani Konukoğlu, Ali Konukoğlu, Dr. İbrahim Konukoğlu, İhsan Akyol, SANKO Holding Mali Koordinatörleri Tekin Alpay ve Ferit Zirek, Sani Konukoğlu Vakfı Genel Sekreteri Naci Boran, Sanko Özel Güvenlik Genel Müdürü Ferhat Arslan, SANKO Okulları Genel Müdürü Fırat Mümtaz Asyalı, öğretim üyeleri ve öğrenciler de katıldı. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz