Gaziantep’te Şahinbey Belediyesi bünyesinde düzenlenen yaz okulu programının mezuniyet töreni, Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Şahinbey Belediyesi tarafından bu yıl 218 gençlik merkezi ve sosyal tesiste binlerce öğrenciye 105 farklı alanda eğitim verilirken, düzenlenen törenle kursiyerler mezuniyet coşkusu yaşadı.

YAZ OKULUNDA BİNLERCE ÖĞRENCİYE EĞİTİM İMKÂNI
Şahinbey Belediyesi bünyesinde gerçekleştirilen yaz okulu programında öğrencilerin yaz tatilini eğitim, kültür, sanat ve sportif faaliyetlerle değerlendirmesi sağlandı. Bu yıl 218 gençlik merkezi ve sosyal tesiste düzenlenen programda öğrencilere 105 farklı alanda kurs imkânı sunuldu.
LGS ve üniversiteye hazırlık kurslarının yanı sıra meslek edindirme, Kur’an-ı Kerim, ana sınıfı, okuma-yazma, yabancılara Türkçe okuma-yazma ve akıl oyunları gibi birçok branşta eğitimler gerçekleştirildi. Bu yıl yaz okulu kapsamında meslek edindirme, eğitim ve hobi kursları dahil toplam 18 bin 879 öğrenci faydalandı.
2009’DAN BUGÜNE 1 MİLYON 832 BİN KURSİYER
Şahinbey Belediyesi’nin Gençlik Merkezleri ve Sosyal Tesisleri, eğitim ve sosyal faaliyetlerin önemli merkezleri arasında yer alıyor. 2009 yılından bugüne kadar 218 Gençlik Merkezi ve Sosyal Tesisten toplam 1 milyon 832 bin 640 kursiyer faydalandı. Yine 2009’dan bugüne kadar yaz okulu kurslarından yararlanan öğrenci sayısı ise 353 bin 100’e ulaştı.
40 YAŞ ÜSTÜ KADINLAR KEPLERİNİ ATTI
Mezuniyet töreninde farklı branşlarda eğitim alan kursiyerler büyük mutluluk yaşadı. Özellikle okuma-yazma kursuna katılan 40 yaş üstü kadınların mezuniyet coşkusu törene damga vurdu. Kursları başarıyla tamamlayan kadınlar, kep atarak mezuniyet sevincini yaşarken aldıkları eğitimlerin hayatlarına olumlu katkı sağladığını ifade etti.
PROTOKOLDEN GENÇLERE VE EĞİTİME DESTEK MESAJLARI
Törende konuşan AK Parti Grup Başkanvekili ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, Şahinbey Belediyesi’nin gençlere yönelik çalışmalarını takdir ederek Başkan Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür etti ve Türkiye Yüzyılı’nı gençlerin kuracağını vurguladı.
HUDA PAR Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir ise bu tür çalışmaların memleketin geleceğine yapılan ciddi yatırımlar olduğunu belirtti.
“HER YAŞTAN VATANDAŞIMIZIN HAYATINA DOKUNUYORUZ”
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da, gençlerin geleceğe hazırlanması için eğitimden kültür-sanata ve spora kadar birçok alanda destek sunduklarını belirterek “Gençlerimizin gelecekte daha başarılı olması için eğitimde, kültür-sanat alanında ve sporda her türlü desteği veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Gençlerimizi ne kadar iyi yetiştirirsek, Türkiye’nin geleceği de o kadar parlak ve aydınlık olacaktır. Buna yürekten inanıyorum. LGS ve YKS’de başarılı olan öğrencilerimize burs imkânı sağlıyoruz. Tesislerde sunulan imkânlarla her yaştan vatandaşımızın hayatına dokunuyoruz” diye konuştu.






