Zafer Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Mehmet Pamuk, “Gaziantep dört gündür karanlıkta. Elektrikler kesiliyor, sular akmıyor, internet kopuyor, klimalar çalışmıyor. Ancak bu yaşananlar yalnızca teknik bir arıza ya da sıcak hava meselesi değil; bu, demografik bir patlamanın, plansız bir göç politikasıyla yıkılan alt yapının ve halktan kopmuş bir yönetimin resmidir” dedi.
Yaşanan tüm bu sıkıntıların Gaziantep’in sahipsiz bir şehir gibi göründüğünü ortaya koyduğunu belirten Mehmet Pamuk, yaptığı açıklamada “Gaziantep’in nüfusu 2 milyon 160 bin. Ancak şu an bu şehirde yaşayan gerçek insan sayısı 3,5 ila 4 milyon arasında. Sadece Suriyeliler değil, Iraklı, İranlı, Endenozyalı, Afgan ve Pakistanlı göçmenlerle birlikte Gaziantep’in taşıyabileceğinden kat kat fazla bir nüfus yükü oluşmuş durumda. Altyapı bu yükü kaldırmıyor. Çöküyor!” ifadelerini kullandı.
ŞEHİR PERİŞAN DURUMDA
Pamuk, elektrik kesintilerinin bazı bölgelerde 24 saati aştığına dikkat çekerek, şunları söyledi: “Sular akmıyor, özellikle yüksek katlarda insanlar susuz. Trafolar cayır cayır yanıyor, altyapı çökmüş durumda. İnternet bağlantıları sürekli kopuyor. Vatandaşlar gıda kaybına, hijyen krizine, maddi zararlara uğruyor. Buzdolabındaki tüm gıdası bozulup çöpe giden, çocuğunu serinletemeyen, yaşlısına su bulamayan binlerce aile var. Bu şehir 2025’te değil, sanki 1975’te yaşıyor.”
YÜK VATANDAŞTA, SORUMLULUK YOK!
“Enerjisa, altyapıya yatırım yapmıyor. Ama tahsilat zamanı geldiğinde esnafa, vatandaşa “gavur gibi” davranıyor. Dükkanını devreden, elektrikği üzerine almaya geciken, vatandaşlara 2 kat cezalar kesiliyor. Faturalarda merhamet yok ama hizmette sorumluluk sıfır!” diye konuşan Pamuk şöyle devam etti: “Belediyeler altyapı harcamalarını artırıyor ama o paralar da yine halkın cebinden çıkıyor. Bu nüfus yükünü Gaziantepli mi yarattı? Hayır. Ama bedelini Gaziantepli ödüyor.”
DEMOGRAFİK YÜK PATLADI
“Gaziantep’in altına dinamit konuldu ve fitili Ankara’da ateşlendi” diyen Mehmet Pamuk, göç politikalarının şehir üzerindeki etkisini sert sözlerle eleştirdi:
“Nüfusu ikiye katlanan bu şehirde hâlâ 10 yıl öncesinin trafo sistemi kullanılıyor. Su şebekesi bu yükü taşıyamıyor. Trafik, ulaşım, sağlık, eğitim zaten iflas etmiş durumda. Üstelik bu nüfus artışı geçici değil, kalıcı hale getirildi.”
NEREDESİNİZ VEKİLLER?
Milletvekillerine de seslenen Pamuk, Bu yaşanan krizi ilk dile getirenlerden biri, görevde olmayan eski milletvekili Şamil Tayyar oldu. Hemen ardından sadece bir milletvekili, Bünyamin Bozgeyik, Enerji Bakanlığı’na tepki gösterdi. Bakanlıkta Gaziantepli Sayın Abdullah Tancan da olmasa şehir bitti. Bu şehir 14 milletvekiliyle temsil ediliyor ama içlerinden cılız seslerle, muhalefetten CHP ile AKP’den sadece ikisi konuşabiliyor. Diğerleri nerede? Bu halk sizi seçimde hatırlıyor, siz halkı kriz anında unutmamalısınız” şeklinde konuştu
SONUÇ: GAZİANTEP SAHİPSİZ DEĞİLDİR!
“Zafer Partisi olarak susmayacağız. Bu şehir için, bu millet için her platformda konuşacağız” diyen Pamuk, “Gaziantep halkı yalnız değildir. Bu şehir sahipsiz değildir. Ama bu düzen devam edemez. Şehir çökerken susanlar, bu çöküşün suç ortaklarıdır.” ifadelerini kullandı.
ACİL TALEPLERİMİZ
Pamuk, acil talepleri şöyle sıraladı

- 1. Enerjisa derhal altyapı yatırım planlarını açıklamalıdır.
- 2. Şehrin gerçek nüfusuna göre altyapı bütçesi revize edilmelidir.
- 3. Belediyelerin altyapı harcamaları denetlenmeli, vatandaşa yüklenmemelidir.
- 4. Göç politikalarının şehir üzerindeki yıkıcı etkisi siyasi düzeyde tartışılmalı, yeni yön belirlenmelidir.