Paha biçilemiyor! Gaziantep’te piton derisine işlenmiş İbranice altın yazma kitap ele geçirildi

0
16

Gaziantep’te tarihi eser niteliğinde ve üzerinde Yahudiliğin simgesi 6 köşeli Davut Yıldızı bulunan, piton derisine işlenmiş İbranice altın yazma kitap ele geçirildi, yabancı uyruklu 1 kişi gözaltına alındı.
Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin tarihi eser kaçakçılığı olaylarının önlenmesine yönelik çalışmaları sürüyor.
Jandarma ekipleri, Şehitkamil ilçesinde yabancı uyruklu A.E’nin kaçak kazılar yaptığı ve elinde tarihi eser olduğu değerlendirilen kitap ve objeleri piyasaya sürmek üzere müşteri arayışında olduğunu tespit etti.
Sürüdürülen takip ve saha çalışmaları sonucu yakalanan şüphelinin üstünde ve aracında yapılan aramada, 2 metre uzunluğunda piton derisine işlenmiş İbranice altın yazmalı kitap, kitabın rulo haline getirilerek muhafaza edildiği bakır ve üzerinde işlemeler bulunan kapaklı kılıf ele geçirildi.
Gözaltına alınan şüphelinin jandarmadaki yasal işlemleri sürüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz