Mühendislik ve inovasyonun geleceği Gaziantep Üniversitesi’nde konuşuldu

0
14

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mühendislik Fakültesi tarafından düzenlenen “Proje Arastası 2025” etkinliğinin son günü, GAÜN Atatürk Kültür Sahnesi’nde gerçekleştirildi. Çeşitli paneller ve ilham verici konuşmaların yer aldığı etkinlik, mühendislik öğrencilerinin danışman akademisyenleriyle yürüttükleri bitirme projelerini sunduğu ve disiplinler arası süreçlerin ele alındığı bir platform olarak büyük ilgi gördü.

TÜRKİYE’NİN İLK SEREBRAL PALSİLİ UZAY MÜHENDİSİ TURGAY KARAKAŞ’TAN İLHAM VERİCİ KONUŞMA
Etkinliğin ilk oturumunda, Türkiye’nin serebral palsili ilk uzay mühendisi Turgay Karakaş öğrencilerle deneyimlerini paylaştı.

Serebral palsi hastalığına rağmen uzay mühendisliği alanında başarıya ulaşan Karakaş, karşılaştığı zorluklara yılmadan TÜBİTAK-SAGE’de görev alarak astronomi ve astrofizik alanlarında kariyer inşa ettiğini anlattı.

GAZİANTEP’İN SANAYİ VE İHRACAT VİZYONU PANELDE ELE ALINDI
Programın ikinci bölümünde Gaziantep’in sanayi ve ihracat vizyonunun tartışıldığı panele; Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Başkanı Fikret Kileci ve Gaziantep Sanayi Odası Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu katıldı.

Panelistler, proje ve inovasyon konulu soruları yanıtlayarak Gaziantep’in sanayi ve teknoloji alanındaki gelişmeleri hakkında görüşlerini paylaştı.
Etkinlikte ayrıca TÜGİK Kurucu Başkanı ve GUSAD Onursal Başkanı Erhan Özmen konuşma yaptı. Özmen, başarı yolculuğundaki zorlukları ve projelerin hayata geçirilmesindeki önemli adımları anlatarak genç mühendislere önerilerde bulundu.

İNOVASYON VE ŞEHİR PANELİ: PAYDAŞLARIN KATKILARI
Etkinliğin son bölümünde “İnovasyon ve Şehir” başlıklı panelde Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Mesut Doğan ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu konuşmacı olarak yer aldı.

Vali Çeber, Gaziantep’in sanayi ve teknolojideki gelişimini destekleyen altyapı ve teşviklerin önemini vurgulayarak, inovasyon odaklı büyüme stratejisinin tüm paydaşlarla uyum içinde güçleneceğine inancını dile getirdi.

Rektör Doğan da, üniversite-sanayi işbirliklerinin inovasyon ve gelişim için büyük fırsatlar sunduğunu belirterek akademik çalışmaların sanayi entegrasyonuna yönelik adımlara dikkat çekti.

Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu ise genç girişimcilerin önünü açmak amacıyla belediye projelerini anlatarak, Gaziantep’in inovasyon ekosistemini güçlendirme kararlılığını ifade etti.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU
Panelin ardından Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bayram kapanış konuşmasını yaptı. Etkinlik sonunda “Proje Arastası 2025” yarışmasında dereceye giren katılımcılara birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödülleri takdim edildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz