CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, Ayakkabıcılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Emin İnce ile birlikte Organize Sanayi Bölgesi’ndeki ayakkabı üretim tesislerini ziyaret etti, sektörün kanayan yaralarını yerinde gözlemledi.

“ÇİN İLE REKABET EDEMİYORUZ, SORUN EKONOMİ POLİTİKALARI”
Meriç, üreticilerin ortak çığlığını şöyle özetledi:
“Emek yoğun sektörlerde kriz derinleşiyor. İşçilik maliyetleri, ağır vergi ve fon yükleri, düşük döviz kuru… Gaziantep’in firmaları Çin ile rekabet edemiyor. Portekiz ve İspanya düşük hammadde vergileriyle Avrupa’nın en ucuz ayakkabısını üretirken, bizde üreticinin rekabet gücünü zayıflatan şey maliyet değil; iktidarın yanlış vergi ve ekonomi tercihleri!”
“GAZİANTEP’E ŞANLIURFA GİBİ TEŞVİK VERİLMELİ”
Sektör temsilcilerinin, Şanlıurfa’da uygulanan teşviklerin Gaziantep OSB’de de geçerli olması talebini aktaran Meriç, Ayakkabı OSB’nin bir an önce hayata geçirilmesinin önemine vurgu yaptı. Meriç, “Bankalarda kaynak yok; üretici yüksek faiz altında krediye erişemiyor. Finansmanın bu kadar kilitlendiği bir ülkede ‘üretim ekonomisi’ söylemi bir slogandan ibaret kalır. Emek yoğun sektörlerde vergi ve fon yükleri hafifletilmeli, Gaziantep’in yıllardır beklediği Ayakkabı OSB artık kurulmalıdır” ifadelerini kullandı.

“GAZİANTEP’İN EMEĞİ BU ÜLKENİN GELECEĞİDİR”
Meriç sözlerini şöyle tamamladı:
“Gaziantep, Türkiye’nin en önemli üretim merkezlerinden biri. Gaziantep’in emeği bu ülkenin geleceğidir. Doğru teşviklerle ayakkabı sektöründe bölgesel lider olur. Ama üreticinin önünü açmadan, finansmanı serbest bırakmadan, sanayiye maliyet yükleyen politikalardan vazgeçmeden rekabet mümkün değil. Gaziantep yeter ki desteklensin!”





