Medical Point Gaziantep Hastanesi’nde prostat kanseri etkinliği

0
49

Medical Point Gaziantep Hastanesi, prostat kanseri teşhisinde devrim niteliğinde bir yöntem olan robotik transperineal prostat füzyon biyopsi ve Endoskopik Prostat Enükleasyonu (THUFLEP) kursunu başarıyla gerçekleştirdi. Proje sorumluları Prof. Dr. Sakıp Erturhan ve Doç. Dr. Mehmet Solakhan’ın öncülüğünde düzenlenen etkinlik, çevre illerden gelen alanında uzman doktorların katılımıyla büyük ilgi gördü.

Prostat kanseri, erkeklerde en sık görülen kanser türlerinden biri ve erken teşhis hayati bir öneme sahip. Robotik transperineal biyopsi, geleneksel yöntemlere göre daha az invaziv olması, komplikasyon oranlarının düşüklüğü ve hastaların iyileşme sürecinin hızlanması gibi avantajlar sunuyor. Bu kursla, modern yaklaşımın detayları ve uygulama teknikleri katılımcılara aktarmak amaçlandı.
Eğitim programında katılımcılar, robotik sistemin kullanımı hakkında kapsamlı bilgi edindi. Teorik bilgilerin yanı sıra pratik uygulamalarla desteklenen program, doktorlara yeni teknolojiye dair derinlemesine bilgi ve deneyim kazandırdı.
Doç. Dr. Mehmet Solakhan, amaçlarının prostat kanseri teşhisinde en ileri teknikleri kullanarak hastalara en iyi hizmeti sunmak olduğunu belirterek, bu tür eğitimlerle, Türkiye’deki tıbbi uygulamaların kalitesini artırmayı hedeflediklerini söyledi.
Kanser olmayan normal prostat büyümesi durumunda ilaçların etkili olmadığı hastalarda prostat ameliyatının yapıldığı bilgisini paylaşan Doç. Dr. Solakhan, “Bu ameliyatın birçok çeşidi bulunmaktadır. Kurs kapsamında, en son teknolojik yöntem olan Thulium fiber lazerle iki prostat ameliyatı gerçekleştirildi. Bu yöntemle prostat tamamen temizlenmekte, hiçbir doku bırakılmamakta, hasta daha hızlı iyileşmekte ve kanama miktarı diğer ameliyatlara göre çok daha az olmaktadır” dedi.
Foç. Dr. Solakhan, hastanenin sağlık alanındaki yenilikleri takip ederek hastalara en iyi tedavi yöntemlerini sunmayı hedeflediklerini kaydederek, “Robotik cerrahi ve minimal invaziv yöntemlerin yaygınlaştırılması, hastane bünyesindeki uzman ekibin sürekli eğitimleriyle mümkün hale geliyor. Gelecekte benzer eğitim programlarının devam etmesi planlanıyor” diye konuştu.
Bu tür kurslar, hem ülke genelinde hem de uluslararası düzeyde tıbbi uygulamaların geliştirilmesine katkı sağlayarak Türkiye’nin sağlık alanında önde gelen ülkelerden biri olmasına destek olmaktadır. Gaziantep, bu tür etkinliklerle tıpta inovasyonun merkezi olma yolunda hızla ilerliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz