Kolluk Gözetim Komisyonu’nun eğitim programı Gaziantep’te yapıldı

0
529

İçişleri Bakanlığı himayesinde ve Vali Davut Gül’ün ev sahipliğini üstlendiği “Kolluk Gözetim Komisyonu Farkındalık Eğitimi” Programı’nın sekizincisi Gaziantep’te gerçekleşti.

“İnsanı yaşat ki devlet yaşasın”
Vali Davut Gül, bir otelde düzenlenen toplantıdaki konuşmasında, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” diyerek önemli olanın insan olduğunu, kamu çalışanlarının mesleki taassubunun bulunmadığını, yüz binlerce kişinin çalıştığı ortamda işini eksik ve hatalı yapanların olabileceğini söyledi.
Vali Davut Gül, sadece işin şikayet boyutu değil beğenilerin de aktarılması gerektiğini ve bununla ilgili de Cumhurbaşkanın koordinesinde bütün bakanlıklarda çalışmalar yapıldığını dile getirdi.

Komisyonda eksik ve hatalarla ilgili çalışma yapılarak kayıt altına alındığını ifade eden Gül, “Ama bunun oranına baktığımızda çok küçük bir oranda işini eksik, yanlış yapan mesai arkadaşımızın olduğunu görmek bizleri de mutlu ediyor. Dolayısıyla sadece işin şikâyet boyutu yok. Beğenilerin de aktarılması gerekiyor. 24 saat çalışan kimi zaman iki gün üst üste görev yapan kolluk kuvvetlerinin vatandaşa dokunurken, vatandaşın o memnuniyeti tıpkı şikayetler gibi bir üst makama iletmesi hem arkadaşlarımızı motive eder hem de bu çalışmanın amacına da hizmet etmiş olur” dedi.

“Kolluk gözetimi ile ilgili toplumsal farkındalığı yükseltmeyi amaçlıyoruz”
İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanı İbrahim Akın ise Kolluk Gözetim Komisyonunun 2 yılı aşan sürede her ay toplandığını ve Kolluk Şikayet Sistemi ile ilgili değerlendirmeler yaptığını dile getirdi.
Sistemin hızlı ve kolay erişim özelliğinin bulunduğuna dikkati çeken Akın, “Sistem, kolay şekilde ihbar, şikayet ve memnuniyet bildirme, bilgilendirme, hızlı sonuç alma, kişisel verilerin gizliliğinin korunacağına dair güvence, bütün iş ve işlemlerin bağımsız bir organ tarafından izlenmesi ve denetlenmesini sağlıyor. Kamuoyunun raporlarla bilgilendirilmesi, kolluk personelinin iyi uygulama örneklerinin kayıt ve takibinin yapılması, kolluk personelinin görevleriyle ilgili tüm ihbar ve şikayetlerin tek merkezden izlenmesi ve değerlendirilmesi ile analizleri yapılarak stratejilerin geliştirilmesi amaçlanmaktadır” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Mülkiye Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Kök tarafından konuyla ilgili sunum yapıldı. Akabinde program akışı soru cevap şeklinde devam etti.

Programa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Berk, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arıkan, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Yusuf Kaya ve kolluk çalışanları ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz