GTO Başkanı Yıldırım açık konuştu: “Frenlenmek istemiyoruz”

0
371

10 milyar dolarlık ihracat hedefine adım adım ilerleyen Gaziantep, ekim ayında 899 milyon 519 bin dolar ihracat gerçekleştirdi. Ekim ayı ihracatıyla bir önceki yılın aynı ayına göre ihracatını yüzde 11 artıran Gaziantep, Ocak-Ekim döneminde 8,2 milyar dolara ulaştı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan ekim ayı ihracat rakamlarını değerlendiren Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, “Her geçen gün performansımızı artırıyoruz. Yıl sonunda 10 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşacağımıza inanıyorum. İhracatçı üyelerimiz, iş insanlarımız ve emektar çalışanları hız kesmeden değer yaratmaya devam ediyor. Fakat yapılan son zamlar bu performansı devam ettirmemizi zorluyor. Biz frenlenmek istemiyoruz” dedi.

EKONOMİYE FREN ETKİSİ YAPACAK OLUMSUZ HABERLER ALMAK İSTEMİYORUZ

Pandemi sürecinde büyük zorluk çeken üyelerinin yeni yeni toparlandığını, bu toparlanma sürecinin de ihracat rakamlarına yansıdığını ifade eden Başkan Yıldırım, yapılan son zamların üretime darbe vuracağını söyleyerek açıklamasına şu şekilde devam etti:

“Gaziantepli çalışmaya, üretmeye, istihdam yaratmaya devam ediyor. Hedeflerimiz her geçen gün büyüyor. Pandemi gibi elde olmayan sebeplerle bu yükselişimiz sekteye uğrasa da kısa zamanda toparlanmayı başarıyoruz. Bunun en net göstergesi de ihracat rakamlarımız. 10 ayda bir önceki döneme göre yüzde 29,8 artışla 8,2 milyar dolara ulaştık ve 2020 yılının 12 aylık ihracat rakamını geride bıraktık. Şehrimiz için çok önemli bir eşik olan 10 milyar dolar seviyesine hızla ilerliyor, pandeminin yarattığı ağır tabloyu yavaş yavaş bertaraf ediyoruz. Üyelerimiz toparlanıyor, yükselişimiz hız kazanıyor derken adeta fren etkisi yaratacak olumsuz haberler alıyoruz. Üreticilerimiz, ihracatçılarımız, üyelerimiz için destek haberleri beklerken, eylül ve ekim aylarında yapılan doğalgaz zamlarına ilave olarak yüzde 48’lik yeni zam haberi aldık. Var gücümüzle yılı 10 milyar dolar ihracat ile kapatmaya çalışıyoruz. Ancak girdi maliyetlerindeki artış üretimi, yatırımı, istihdamı frenleyecek rekabet gücümüzü olumsuz etkileyecek düzeye yaklaştı. Enerji fiyatları tüm dünyada yükselişte… Ama üretime yansıma oranı bu kadar yüksek olmamalı. İhracatın, üretimin, istihdamın devamlılığı ve enflasyonun düşmesi için reel sektörü destekleyecek politikalara ihtiyacımız var.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz