Gaziantep’te Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da üniversite öğrencilerine desteğini artırarak sürdürüyor. Öğrencilere başarı derecelerine göre 33 bin TL ile 66 bin TL arasında değişen tutarlarda nakdi destek sağlanacak.
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, gençlerin eğitim hayatlarına katkı sunmak amacıyla hazırlanan proje kapsamında üniversiteyi yeni kazanan ve eğitimine devam eden Şahinbeyli gençlerin her zaman yanında olduklarını belirtti.
Toplam 1 milyar TL tutarındaki dev desteğin ödemelerine 26 Ekim 2026 Pazartesi günü başlanacak. Eğitim, kültür, sanat ve spor alanlarındaki projeleriyle öne çıkan Şahinbey Belediyesi, bu nakdi destekle ailelerin bütçesine ve öğrencilerin eğitim giderlerine önemli bir katkı sunmayı hedefliyor.
30 BİNE YAKIN BAŞVURU ALINDI
Şahinbey Belediyesi’nin hayata geçirdiği eğitime destek projesi kapsamında yaklaşık 30 bin öğrenci başvuru yaptı. Başvuru sürecinin tamamlandığını belirten Başkan Mehmet Tahmazoğlu, evrak incelemeleri tamamlanan öğrencilerin hesaplarına 26 Ekim itibarıyla para yatırılmaya başlanacağı müjdesini verdi. Ödemelerin en geç 9 Kasım 2026 tarihine kadar tamamen tamamlanması planlanıyor.
“GENÇLERİMİZİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Eğitim hayatının her aşamasında öğrencilere destek vermeyi sürdüreceklerini vurgulayan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:
“Çok kıymetli üniversiteli gençlerimiz, bugüne kadar eğitimde, kültürde, sanatta ve sporda başarılı olmanız için sizlere hep destek olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da üniversite öğrencilerimize başarı durumlarına göre 33 bin TL ile 66 bin TL arasında destek vereceğimizi açıklamıştık. Yaklaşık 30 bin başvuru aldık ve toplamda 1 milyar TL’yi öğrencilerimize ödüyoruz. 26 Ekim 2026 Pazartesi günü itibarıyla incelemesi tamamlanan öğrencilerimizin hesaplarına paralarını yatırmaya başlıyoruz. En geç 9 Kasım 2026 tarihine kadar ödemelerimizi tamamlamış olacağız. Öğrencilerimiz paralarını güle güle harcasınlar. Ayrıca her yıl olduğu gibi bu yıl da eğitim gördükleri illerde öğrencilerimizi ziyaret etmeye devam edeceğim. Hepinize eğitim hayatınızda başarılar diliyorum.”






