Gaziantep’te Şahinbey Kitap Fuarı 150 bini aşkın ziyaretçiyi ağırladı

0
25

Gaziantep’te Şahinbey Belediyesi tarafından Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde 11-19 Ekim 2025 tarihleri arasında düzenlenen “Gazze’yi Okumak, İnsanlığı Okumak” temalı kitap fuarı, 150 bini aşkın kitapsever ve öğrenciyi ağırladı. Dokuz gün süren etkinlik, büyük bir ilgiyle tamamlandı.
FUAR BAŞARIYLA TAMAMLANDI
Şahinbey Belediyesinin 9. Kitap Fuarı, 11 Ekim 2025 tarihinde Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde kapılarını açmıştı. “Gazze’yi Okumak, İnsanlığı Okumak” temasıyla düzenlenen fuar, açılış gününden 19 Ekim tarihine kadar 150 bini aşkın vatandaş ve öğrencinin ziyaretine ev sahipliği yaptı. Etkinlik, Gazze’deki insani duruma dikkat çekerken, kitap okuma kültürünü yaygınlaştırma hedefini de gerçekleştirdi.
AMACIMIZ OKUMAYI TEŞVİK ETMEK
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, fuarın yoğun ilgi gördüğünü belirterek, “Gazze’yi Okumak, İnsanlığı Okumak” temalı kitap fuarımızda dokuz gün boyunca 147 yazar ve 173 yayınevini ağırladık. Vatandaşlarımız, gençlerimiz ve çocuklarımız 9 gün boyunca fuarımızı ziyaret etti. Yazarlarımızla tanışıp onların söyleşilerini dinlediler. Yeni kitaplarla tanışıp kitabın kokusunu aldılar. Dokuzuncu kitap fuarında 150 bini aşkın vatandaşımız kitap fuarını ziyaret etti. Amacımız gençlerimizi kitaplarla buluşturup onları daha çok okumaya teşvik etmek istiyoruz. Düzenlediğimiz fuarda amacımıza ulaştık” diye konuştu.
ÇOK FAYDALI BİR FUARDI
Fuarı ziyaret eden kitapseverler ve öğrenciler, memnuniyetlerini dile getirerek, “Şahinbey Belediyesi’nin daha önce düzenlediği kitap fuarlarını da ziyaret ettik. Birbirinden değerli yazarlar ve yayınevlerinin kitapları ile bir araya geldik. Özellikle tek tek tüm kitapçıları gezerek aradığımız kitapları burada tek bir alanda bulmak bizler için daha avantajlı. Ayrıca buradaki fiyatlar dışarıdaki kitapçılardan daha uygun. Şahinbey Belediye Başkanımıza bizlere böyle imkanlar sunduğu için çok teşekkür ederiz” şeklinde görüşlerini ifade etti.
Ziyaretçiler, fuarın hem kültürel hem de ekonomik açıdan faydalı olduğunu vurguladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz