Gaziantep’te okullarda güvenlik seferberliği: İşte yeni tedbirler!

0
37

Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta yaşanan okul saldırıları sonrası Gaziantep’te eğitim kurumlarında güvenliği artırmak için veli girişlerine sıkı denetim getirirken, belirlenen saatlerin dışında gelen öğrenciler okullara alınmayacak.
Gaziantep’te eğitim kurumlarında güvenliği en üst seviyeye çıkarmak amacıyla bir dizi ek tedbirin hayata geçirildiği duyuruldu. Öğrenci velilerine gönderilen duyuruda, okulların huzur ve güven ortamının korunması için alınan kararların titizlikle uygulanacağı vurgulandı.
VELİ VE ZİYARETÇİLERE SIKI KONTROL
Yeni düzenlemeye göre, okullara görüşmek, bilgi almak veya ziyaret amacıyla gelen veli ve ziyaretçiler artık okul binasına girmeden önce randevu alacak. “Usulüne uygun olarak” gerçekleştirilecek giriş kontrollerinin ardından, sadece okul idaresinin bilgisi dahilindeki kişilerin içeriye alınmasına izin verilecek.
Ruhsatlı da olsa hiç bir veli silahla okula giremeyecek. Güvenlik yönergesiyle bağdaşmayan hiçbir girişe müsaade edilmeyeceği belirtildi.
Okul yöneticileri ya da öğretmenlerin gerekli gördüğü durumlarda tüm öğrencilerin çantaları ve üstlerinde arama yapılacak. Okul forması giymeyen öğrenciler okula alınmayacak.
Kentteki okulların yöneticileri yeni belirlenen güvenlik kontrolünü velilere gönderdi ve kurallara titizlikle uyulmasını istedi.
GÜLŞEN BATAR ANADOLU LİSESİ OKUL GÜVENLİK PROTOKOLÜ
Gaziantep’teki Gülşen Batar Anadolu Lisesi’nin kentteki diğer okullar gibi 20 Nisan 2026 Pazartesi günü itibariye uygulayacağı yeni güvenlik protokolü şöyle:
Sayın velilerimiz; 20.04.2026 Pazartesi tarihinden itibaren okulumuzda uygulanacak olan güvenlik önlemleri kapsamında aşağıda yer alan kurallara titizlikle uyulması önem arz etmektedir:
– Okul kıyafeti olmayan ve kılık kıyafeti düzgün olmayan öğrenciler (sakal, aşırı makyaj, takı vb.) okula alınmayacak, evlerine gönderilecektir. (Bu konudaki sorumluluk velilerimize aittir, evden çıkarken çocuklarımızın kıyafet ve çantalarını kontrol ediniz.)
– Okula öğrenci girişleri 07.30’da başlayacak, 07.30’dan önce ve 08.00’dan sonra hiçbir öğrenci okula alınmayacak, kapıdan geri çevrilecektir.
– Okul saatleri içerisinde; öğretmenler, öğrenciler ve okul personeli haricinde ki kişilerin, okul bahçesi dâhil olmak üzere kurum alanına giriş yapmalarına izin verilmeyecektir.
– Randevusu bulunan kişilerin, okul girişindeki zemin katta yer alan bekleme alanı dışında, katlara izinsiz şekilde çıkmaları yasaktır.
– Hastane randevusu olan öğrencilerin okula gönderilmemesi gerekmektedir. (Okuldan acil durumlar hariç öğrenci çıkışına müsaade edilmeyecektir.)
– Veliler okula gelirken okul sabit telefonu, okul web sitesi ya da ilgili öğretmenden randevu alıp gelecektir. Randevusu olmayan kişilerin okula girişine izin verilmeyecektir.
– Telefonunu teslim etmeyen öğrenciler, tespit edilmesi halinde telefonları alınıp, okul saatleri dışında sadece velisine teslim edilecektir.
– Veli olarak anne baba ya da yasal vasi dışında kimse kabul edilmeyecektir. Kimlik ibrazı zorunludur.
– Devamsızlık yapan öğrencilerin velileri mazeret dilekçesi için en geç 5 iş günü içinde ve saat 15.30-16.30 saatleri arasında okula gelecektir.
– Okul idaresi ya da öğretmenlerimiz gerekli gördüğü durumlarda tüm öğrencilerimizin çanta ya da üstlerini arayacaktır.
– Okuldan izinsiz ayrılan ya da okulda olduğu halde mazeretsiz şekilde derslere girmeyen öğrencilere aynı gün disiplin cezası verilip e-okul sistemine işlenecektir.
– Öğrencilerimizin okula hareket etmeden önce okul forması kurallarına uygun şekilde giyinmiş olmaları ve çantalarında bulundurulması uygun olmayan herhangi bir materyalin (kesici, delici, yaralayıcı alet vb.) bulunmadığının velilerimiz tarafından kontrol edilerek evden gönderilecektir. Ayrıca ruhsatlı olsa dahi hiçbir veli okula silah vb. aletle alınmayacaktır.
– Güvenliğimiz Ortak Sorumluluğumuzdur.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz