Gaziantep Üniversitesi öğrencileri kan ve kök hücre bağışı yaptı

0
22

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Oğuzeli Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencileri, “Kan Ver Can Ver” projesiyle hem hayat kurtardı hem de toplumsal sorumluluk bilincine örnek oldu.
GAÜN Oğuzeli MYO Dr. Öğr. Üyesi Derya Çevik Taşdemir ve Öğr. Gör. Ayşe Çoban koordinatörlüğünde yürütülen “Kan Ver Can Ver” isimli Toplumsal Duyarlılık Projesi (TDP) kapsamında, Türk Kızılay’ı yetkilileri Oktay Gündüz ve İsmet Küçük’ün katılımıyla bilgilendirici seminer gerçekleştirildi.

Seminerde, kan bağışının hayati önemi ve kök hücre bağışının tedavisi zor hastalıklar için bir umut olduğu vurgulandı. Bilgilendirme sunumunun ardından öğrenciler, düzenlenen kan ve kök hücre bağışı kampanyasına yoğun ilgi gösterdi.
Proje koordinatörlerinden Dr. Öğr. Üyesi Derya Çevik Taşdemir, seminerin projenin bilinçlendirme ayağını başarıyla tamamladığını belirtirken, Öğr. Gör. Ayşe Çoban ise öğrencilerin gösterdiği yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Öğrencilerin mesleki bilgiyle değil, aynı zamanda toplumsal sorumluluk bilinciyle de donatılmasını önemsediklerini belirten GAÜN Oğuzeli MYO Müdürü Prof. Dr. Memet Şahin ise “‘Kan Ver Can Ver’ projesi, bu yaklaşımımızın somut ve anlamlı bir örneğidir. Bu değerli projeye katkı sunan tüm akademik personelimize, öğrencilerimize ve Kızılay yetkililerine teşekkür ediyorum. Oğuzeli Meslek Yüksekokulu olarak, topluma fayda sağlayan benzer projeleri desteklemeye ve öğrencilerimizi bu tür etkinliklere teşvik etmeye devam edeceğiz.” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz