GAÜN’de TÜBİTAK eğitim etkinliği

0
586

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Gaziantep Eğitim Fakültesinde TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Programı kapsamında Artırılmış Gerçeklik Uygulamalarının Okul Öncesi Eğitimde Kullanımı ve Materyal Tasarımı Eğitimi gerçekleştirildi.

Gaziantep Eğitim Fakültesi Seminer Salonlarında gerçekleşen Yürütücülüğünü Doç. Dr. Melike Özyurt’un yaptığı etkinlikte, lisansüstü çalışmalar yapan okul öncesi öğretmenlerinin artırılmış gerçeklik uygulamaları bağlamında tekno-pedagojik yetkinliklerinin arttırılmasına yönelik eğitimler verildi. Dört gün süren etkinlikte, okul öncesi eğitimde teknolojinin etkin kullanımı ve çocukların gelişimsel özellikleri dikkate alınarak öğrenme süreçlerine teknoloji entegrasyonunun nasıl yapılacağına ilişkin bilgilendirmelere ve okul öncesi eğitimde kullanılabilecek AR Uygulamaları (APP) ile AR tarayıcılarının tanıtımına yer verildi.
Eğitimde ayrıca atölye çalışmaları yapılarak, katılımcıların okul öncesi eğitime yönelik artırılmış gerçeklik teknolojisi ile materyal/etkinlik geliştirmeleri sağlandı. Etkinlikte Giresun Üniversitesi Artırılmış Gerçeklik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mustafa Serkan Abdüsselam, Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Özlem Baydaş Önlü ile Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muzaffer Özdemir, Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sevda Küçük, Bahçeşehir Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Cansu Oranç Sevinçli, Özyeğin Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Gökçe Elif Baykal ve Gaziantep Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr Yeşim Özkan eğitimci olarak, Araştırma Gör. Tuğberk Melen Yardımcı Personel olarak görev aldı.

Etkinliğin yürütücüsü Doç. Dr. Melike Özyurt, öğretim teknolojileri alanındaki gelişmelerin öğrenme- öğretme sürecine entegrasyonunun önemine dikkat çekerek, bu çalışma ile katılımcıların, artırılmış gerçeklik teknolojisinin okul öncesi eğitimde kullanımına ilişkin çok verimli uygulamalar yapma, akademisyenler ile konuya ilişkin tartışmalar gerçekleştirme ve öneriler sunma imkânı bulduklarını ifade etti.
Gaziantep Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Çetin ise Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Hacettepe, Çukurova, İnönü, Afyon Kocatepe, Van Yüzüncü Yıl, Kütahya Dumlupınar ve Gaziantep Üniversitesi gibi çeşitli üniversitelerde lisansüstü eğitim gören katılımcılar ile farklı üniversitelerde görev yapan akademisyenlerin bir araya geldikleri bu bilimsel çalışmaya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını, Web 2 ve artırılmış gerçeklik gibi teknolojilerin eğitimde kullanımının, eğitimin niteliğine katkı sağladığını ifade etti. Prof. Dr. Çetin bu gibi bilimsel çalışmalara her zaman destek vereceklerini belirtti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz