Deva Gaziantep’ten İslahiye çıkarması

0
222

İslahiye ziyaretine DEVA Partisi İslahiye İlçe Başkanlığı ile başlayan DEVA Partisi Gaziantep teşkilatı daha sonra esnaf ve pazarı ziyaret ederek sorunları yerinde dinledi.

DEVA Partisi Gaziantep teşkilatı normalleşme adımları sonrası ilk ilçe saha çalışmasına İslahiye’de başladı. İl Başkanı Ertuğrul Kaya pandemi yasaklarının bitmesiyle beraber ilk ilçe saha çalışmasına İslahiye İlçe Başkanı Hamza Köse ile İslahiye’de başladıklarını söyledi.

İslahiye’nin Gaziantep için çok önemli bir ilçe olduğunu vurgulayan Kaya “İslahiye, nüfusu ve tarımsal ekonomik üretimiyle Gaziantep’in önemli ilçelerinden biri. Bu nedenle pandemi sonrası ilk saha çalışmasına buradan başladık.” Dedi.

Esnaf ve pazar ziyaretlerini sorunları yerinde görmek için planladıklarını belirten Kaya “İslahiye mevcut hükümet ve yerel yönetimler tarafından sürekli göz ardı edilen bir ilçemiz. İlçenin altyapı ve üstyapıyla ilgili çokça sorunları bulunuyor. Biz bugün hem sorunları görmek hem de çözümlerimizi sunmak için buradayız.” Diye konuştu.

İSLAHİYE’YE ÖZGÜ YEREL KALKINMA MODELİ OLUŞTURACAĞIZ

İslahiye’de tüm meslek ve esnaf odaları ile görüşüp tarımsal kalkınma ve tarımsal sanayiye dayalı yerel bir kalkınma modeli oluşturacaklarını ifade eden Kaya, ”İslahiye tarımsal üretime dayalı kalkınma modeli ile Türkiye’nin örnek ilçelerinden biri olabilir. Biz İslahiye’ye sadece saha çalışması yapmak için gelmiyoruz. Arkadaşlarımız İslahiye için araştırmalar yaparak ilçeye özgü bir kalkınma modeli oluşturacak ve İslahiye’nin sorunlarına çözüm getirecek. Bu çalışma 20 yıldır İslahiye’den sadece oy almak için gelenlerin düşünmediği ve asla düşünmeyecekleri bir durum.” Dedi.

ÜZÜM VE BİBER ÜRETİCİSİNİ KORUYACAĞIZ

İslahiye’de üzüm ve biber üreticilerinin her hasad döneminde ihmal edildiğini vurgulayan Kaya “İslahiye çiftçisi bu durumu hak etmiyor. Her hasad döneminde biber üreticimiz, üzüm üreticimiz toptancıların ve fabrikaların maalesef insafına bırakılıyor. Üreticimizi koruyacak hiçbir mekanizma geliştirilmiş değil. Biz bu duruma son verecek ve çiftçimizi koruyacak politikalar geliştireceğiz.” Diyerek İslahiye’de bitkisel ve hayvansal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi depolanmasıyla ilgili çözümleri ortaya koyarak üreticiyi koruyacaklarını söyledi.

İslahiye’de üzüm, biber, arpa, buğday, mısır, pamuk, mercimek, nohut, soya, zeytin ve soğan gibi önemli ürünlerin yetiştiğini ifade eden Kaya bu kadar çeşitli ürüne rağmen ilçe haklının tarımsal üretimden verimlilik ve önemli bir ekonomik fayda sağlayamadığını belirtti.

Kaya, “İslahiye için çözüm tarımsal üretime dayalı yerel kalkınma modelidir. Bu model üretimde verimliliği, özel ürün üretimi ile inovasyonu, pazara hızlı ve farklı ulaşımı ile teknolojiyi tüm üreticileri kapsamasıyla güç birliğini ifade ediyor. İslahiye tüm bu süreçleri kapsayacak dinamiklere sahip. Yeter ki bunu düşünecek ve uygulayacak yerel yönetici kadrolar olsun.” Diyerek sözlerini tamamladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz