Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı karşılığında AK Parti’ye geçeceği ve “Demir Yumruk” operasyonuyla ilgili iddialar hakkında yazılı açıklama yaparak tüm suçlamaları net bir şekilde yalanladı.
“PARTİ DEĞİŞİKLİĞİ VE ADAYLIK PAZARLIĞI ASLA OLMADI”
Meriç, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Gündemi daha fazla meşgul etmemek adına kamuoyuna açık ve net bir açıklama yapıyorum: İddia edildiği gibi; ne Gaziantep AK Parti İl Başkanıyla ne de başka herhangi bir siyasi aktörle parti değişikliği, adaylık, garanti ya da benzeri herhangi bir pazarlık kesinlikle olmamıştır. Bu yönde aramızda tek bir görüşme, tek bir cümle dahi geçmemiştir. Aynı şekilde, hiçbir süreçte kimseyi kefil göstermedim; kimseden garanti istemedim. Bu yöndeki iddiaların tamamı asılsız ve hayal ürünüdür.”
“DEMİR YUMRUK” OPERASYONU HAKKINDA AÇIKLAMA
“Demir Yumruk” operasyonuyla ilgili iddialara da değinen Meriç, “Söz konusu dosya kapsamında ifadem alınmak üzere gözaltına alındım, ancak savcılığa dahi çıkarılmadan serbest bırakıldım. Dosyada herhangi bir tutuklu veya gözaltı durumu bulunmamaktadır. Yargı süreci devam etmekte olup, hukukun gereği neyse dün olduğu gibi bugün de aynı şekilde işlemektedir. Milletvekilliği zırhı arkasına saklanmak gibi bir durum söz konusu değildir. Sürecin başından bu yana hukuka olan saygım nettir ve bu tavrım değişmemiştir” dedi.
“MÜCADELEM GAZİANTEP’İN SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ İÇİN”
Meriç, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Siyasi tartışmalar iftira ve ima üzerinden değil; belge, gerçek ve hukuk zemininde yapılmalıdır. Benim mücadelem; koltuk, pazarlık ya da dedikodu değil, Gaziantep’in ve bu kentin insanlarının sorunlarıdır. Kamuoyuna saygıyla duyururum.”






