Gaziantep’te yer alan tüm kurumlardaki öğrencilere ve öğretmenlere inovasyon kültürünü benimsetmek ve inovatif bireyler yetiştirmek için gerekli çalışmaların yapılmasına olanak sağlayacak iş birliği protokolü imzalandı.
Gençlerin teknoloji çağının tecrübesini yolun başında edinmesini sağlamak adına gerçekleştirilen protokolle; inovasyon kulüpleri kurarak bu kültürün oluşmasını sağlamak, inovasyon eğitimleri ve atölye çalışmaları yapmak ve yapay zeka, endüstri 4.0 ve blockchain üzerine eğitim ve konferanslar düzenlemek amaçlanıyor.
Covid-19 Pandemisi tedbirleri kapsamında video konferans yöntemi ile gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Vali Davut Gül, bu çalışmanın Gaziantep’in akıllı şehirler yolculuğunda hem öğrenciler hem de öğretmenler için çok önemli bir kazanım olacağını aktardı.
Kurumsal işbirliğinin bir kez daha pekiştiği önemli bir işe imza atıldığını dile getiren Gül, “Sayın Cumhurbaşkanımızın en son talimatı olan, Hazine ve Maliye Bakanımızın açıkladığı 1 milyon yazılımcının da bir anlamda Gaziantep özelinde ilk adımı atılmış, altyapısı oluşturulmuş oluyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
YENİ BİR YÖNETİŞİM ANLAYIŞI GELİYOR
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Corona Virüs sürecinin yeni bir yönetişim anlayışını beraberinde getirdiğini belirterek, “Dünya sanal ortamda daha hızlı etkileşime giriyor. Vatandaş odaklı çalışma metodunu bizlere öğretiyor. Dolayısıyla bu yeni bakış açısıyla gençlerimizin ve milli eğitim camiamızın hazırlanması için de Büyükşehir Belediyesi olarak destek veriyoruz. Dünya endüstri 4.0. ve yapak zekayı konuşuyor. Biz eğer ki kendi yazılım alt yapımızı oluşturmasaydık sosyal yardımda bu kadar hızlı hareket edemez ve insanımızın ihtiyaçlarını hızlı gideremezdik. Dünyaya yön veren çağın gerekliliklerini kulak ardı etmeden eğitici yönlerini organize ederek çocuklarımıza ulaşmamız lazım” dedi.
Ekonomik Gelişim AR-GE ve İnovasyon Daire Başkanı Meryem Arslan, inovasyon kültürünün ortaokullarda yaygınlaşması için bu protokolle ciddi bir aksiyon aldıklarının altını çizerek, “Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bizden bir talebi oldu. İnovasyon, blockchain konularında öğretmenlerimize eğitim verilmesi noktasında bir talep aldık. Biz de bu doğrultuda harekete geçtik. Eğitim, sunum ve atölye çalışmalarımızı hazırladık. 21. Yüzyıl eğilimleri doğrultusunda inovasyonun ve yaratıcılık yeteneğinin çocuklara aşılanması için bu yönde bir protokol imzalanması çok faydalı olacak. Öncelikle öğretmenlerimize inovasyon konusunda bilgi ve deneyim sağlayacağız. Ardından bu eğitimle çocuklarımızı yeni çağa ayak uydurması için bilgilendireceğiz” diye konuştu.
Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe ise Ar-Ge’ye ve inovasyona yeni bir soluk kazandırmak istediklerine işaret ederek, şunları aktardı: “Bu noktada Büyükşehir Belediyesi Ekonomik Gelişim ve Ar-Ge İnovasyon Daire Başkanlığı’ndan bir talebimiz oldu. Bu konuda olumlu bir cevap aldık. Böylelikle büyükşehirin destek ve himayeleriyle Gaziantep’i örnek bir şehir haline getireceğiz.”
Konuşmalar sonrası Vali Davut Gül’ün onayı ile, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe arasında prorokol imzalandı.