Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Gıda Mühendisliği Konferans Salonu’nda, enerji içeceklerinin içerdiği kimyasal maddeler ve bu içeceklerin sağlık üzerindeki etkilerinin ele alındığı bir seminer düzenlendi.

Seminerin açılışında konuşan GAÜN Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazım Şekeroğlu, enerji içeceklerinin özellikle çocuklar ve gençler tarafından yoğun tüketildiğine dikkat çekerek, bunun ciddi sağlık riskleri oluşturabileceğini belirtti. Prof. Dr. Şekeroğlu, “Günde çok sayıda enerji içeceği içen kişiler var. Bu durum özellikle kalp üzerinde olumsuz etkilere yol açıyor. Bu nedenle bu konu üzerine çalışılması önemli. Güzel bir proje ve güzel sonuçlar almayı hedefliyoruz” dedi.
Seminerde konuşma yapan Polonya Jagiellonian Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Tıbbi Bitkiler ve Mantar Biyoteknolojileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. hab. Agnieszka Szopa, Polonya’da enerji içeceklerinin 18 yaş altı gençlere satışının yasaklandığını ifade etti.
Prof. Dr. hab. Agnieszka Szopa, Polonya Lublin Medikal Üniversitesi Patobiyokimya – Kromatoğrafi Uygulamaları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Eliza Blicharska ile birlikte yürüttükleri, Polonya Bilim Bakanlığı destekli “Enerji İçecekleri ve Seçilmiş Bitki Adaptojenlerinin Genç Yetişkinlerin Sağlık ve Ruh Hali Üzerindeki Etkilerinin İncelenmesi” başlıklı proje kapsamında GAÜN Biyoloji ve Gıda Mühendisliği Bölümleri ile çalışmalarını yoğunlaştırmak istediklerini söyledi.
Programın ardından konuşan GAÜN Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bayram, biyoloji ve gıda mühendisliği alanlarında enerji içecekleriyle ilgili yeni projeler geliştirilebileceğini belirterek misafirlere baret takdim etti.





