Antep Savunması destanını gelecek kuşaklara taşıyoruz

0
336

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan himayesinde düzenlenen Gaziantep’in Kurtuluşu’nun 100’üncü yılı etkinliklerinin bir bölümü pandemi gerçekleştirilemezken, Gazi Kültür A.Ş.’nin gerçekleştirdiği yayınlar hem kentin kültürel hayatına büyük katkılar sağlyor hem de Antep Savunması’nın bilinmeyenlerini gün ışığına çıkarıyor.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesine bağlı Gazi Kültür A.Ş. Gaziantep’in Kurtuluşunun 100. Yılında çok önemli yayınlar ve organizasyonlarla öne çıkıyor. Gazi Kültür A.Ş. tarafından yayınlanan GaziÂyıntab’a Selam Olsun, Tüfekçi Yusuf, Gaziantep Sanat ve Edebiyat Dergisi, Kübbiye Dergisi ve 1930-1971 Yerel Basın Almanağı bunlardan sadece bir kaçı.
Gaziantep’teki Ermeni zûlmünün konu alındığı “Hedef Kent Gaziantep” kitabı da hazırlanan yayınlar arasında.
Gazi Kültür A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Hakan Tanrıöver, “Bu anlamlı yılda Gazikültür A.Ş. Antep savunmasının günümüz ve gelecek kuşaklara doğru anlatılması noktasında yayınlar yapmaya devam edecek. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatma Şahin’in bugünü yaşayan bizlerin gelecek kuşaklara kalıcı ve etkili yayınlar bırakmamız gerektiği düsturundan hareketle kentimizin kahramanlığını, sanat ve edebiyatını, tarihi ve kültürel değerlerimizi tanıtan eserleri okurlarla buluşturmayı sürdüreceğiz” dedi.
Tanrıöver, çağının modern silahları ile yürütülen ve 20. yüzyılın en uzun süren şehir kuşatmalarından birine sahne olan Antep Savunması’nın yüzyılın dikkat çeken direnişleri arasındaki yerini aldığını ifade ederek, “Antep savunması, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ben Gazianteplileri gözlerinden nasıl öpmem ki! Onlar yalnız Gaziantep’i değil, Türkiye’yi de kurtardılar” sözlerinde anlamını bulan bir destandır. Bu büyük destanın anlatılması ve yaşatılması boynumuzun borcudur” diye konuştu.
Gazi Kültür A.Ş.’nin diğer faaliyetleri hakkında da bilgi veren Tanıröver, şunları söyledi:
“Şirketimiz kuruluş amacı doğrultusunda, Gaziantep’in kültürel, coğrafi ve sanatsal güzelliklerini yurt içinde ve yurt dışında tanıtmak için kültürel organizasyonlar, yayımcılık faaliyetleri, açık alan reklamcılığı, ulusal ve uluslar arası panel, sempozyum ve festivaller gibi, geniş bir yelpazede organizasyonlar gerçekleştiriyor. Bu çerçevede kamuya açık ihalelere girerek ya da bizzat kendisi projeler üretip, finansmanını sponsorluklar ya da kendi öz kaynakları ile temin ederek kültür ve sanat alanında önemli bir aktör olarak faaliyetlerde bulunuyor.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz