AK Parti eski MKYK üyesi ve Gaziantep eski milletvekili Şamil Tayyar, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Tayyar, son dönemde yaşanan terör saldırıları ile şehitlere ilişkin kamuoyunun eksik ve çelişkili bilgilendirilmesinin sürece zarar verebileceği uyarısında bulundu.
Şamil Tayyar, “PKK’nın silahları bırakma ve kendini feshetme kararını, Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın kamuoyuna taahhüdü çerçevesinde sonuna kadar destekliyorum” diyerek, terör tehdidinin tamamen ortadan kalkması gerektiğini vurguladı ve çözüm sürecine hassasiyetle yaklaşılmasının önemine dikkat çekti.
Sosyal medya hesabından çarpıcı açıklamalar yapan Tayyar, iddiaların sağlam şekilde soruşturulması ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi çağrısında bulundu.
İŞTE O AÇIKLAMA
“PKK’nın silahları bırakma ve kendini feshetme kararını, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan‘ın kamuoyuna taahhüdü çerçevesinde sonuna kadar destekliyorum.
Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi, PKK, YPG gibi tüm bileşenleriyle tarihe karışacak, içeride ve sınırımızda terör tehdidi kalmayacak.
Bu temel yaklaşımı aktardıktan sonra son olayları yeniden gözden geçirelim.
22 Nisan’da Uzman Onbaşı Berat Mecit Day terör saldırısıyla şehit düştüğünde ‘dron çarptı’ izahatı, kamuoyunda güvensizlik oluşturdu.
26 Mayıs’ta 10 askerimiz dronlu terör saldırısında yaralandığında sessiz kalınınca bu güvensizlik algısı daha da arttı
28 Mayıs’ta şehit düşen Piyade Üsteğmen Nuri Melih Bozkurt’un naaşını ararken bir mağaradaki metan gazından 12 askerimizin şehit düşmesi, zihinleri allak bullak etti.
Çözüm süreci nedeniyle özenli olmak gerektiğini anlıyorum ama bu terör eylemlerine ilişkin kamuoyu sağlıklı bilgilendirilmezse, bu tavrın sürece daha çok zarar vereceğini düşünüyorum.
Şu 3 sorunun cevabı önemli:
-PKK silahları bırakma aşamasındayken bu terör eylemleri neden yaşanıyor?
-Silahları bırakacak örgüt, şehidimizin naaşını aramaya neden yardımcı olmuyor?
-Terörle mücadelede en yüksek teknoloji ve tecrübeye sahipken, metan gazından 12 şehidi nasıl veriyoruz?
Hem iddiaları sağlam şekilde soruşturmakta hem kamuoyunu bilgilendirmekte fayda var.
Bu yaklaşım, çözüm sürecine daha çok katkı sağlar.”