Bakanlık açıkladı: Gaziantep’te üretilen çocuk terliği için kimyasal risk nedeniyle toplatma kararı!

0
34

Gaziantep’te Organize Sanayi Bölgesi (OSB))’de faaliyet gösteren bir firma tarafından üretilen De&Fa marka çocuk terliği kimyasal risk nedeniyle Ticaret Bakanlığı tarafından piyasaya arzının yasaklanması ve toplatma kararı verildi.
Ticaret Bakanlığı’nın Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi’ndeki (GÜBİS) 29 Nisan tarihli bildirimine göre Şehitkamil ilçesindeki 3. Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’de faaliyet gösteren Defa Terlik Ayakkabı Sanayi Ticaret Ltd.Şti.’nin çocuk terliği yasaklandı. Yazlık çocuk terliği için “kimyasal” risk nedeniyle piyasaya arzının yasaklanması ve toplatılması kararı çıkarıldı.

Açıklamada, “7223 Sayılı Ürün Güvenliği Kanunu Ve Kimyasalların Kaydı, Değerlendirilmesi, İzni Ve Kısıtlanması Hakkında Yönetmelik Kapsamında Yapılan Kimyasal Özellik-Toplam “Kurşun Tayini” Testinden Ve Kısmından Kaldığı Tespit Edilmiştir” ifadelerine yer verildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz