Gaziantep’te yeni yılın ilk meclis toplantısında çiftçileri sevindirecek karar açıklandı

0
21

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 2026 yılının ilk meclis toplantısını Başkan Fatma Şahin başkanlığında gerçekleştirdi. Meclis toplantısında tarımsal üretime yönelik önemli bir destek kararı alınırken, yeni sebze hali projesi hakkında da detaylı bilgilendirme yapıldı.

ŞAHİN: 11 YILDIR BÜTÜN ÇALIŞMALARDA YANIMIZDA OLDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM
Toplantının açılışında konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yeni yılı kutlayarak meclis üyelerine ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti:
Şahin, “Tüm belediye başkanlarına ve meclis üyelerimize, bugün aramızda olan bütün katılımcılara ve çalışma arkadaşlarımıza hayırlı, mutlu, sağlıklı bir yıl diliyorum. Rabbim bu yılımızı birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde geçirip, toplumun sorunlarını çözme, vatandaş memnuniyetini arttırma yılı olarak geçirmeyi nasip etsin. Her birinize bu mecliste verdiğiniz destek için, kardeşliğiniz için, 11 yıldır bütün çalışmalarda yanımızda olduğunuz için teşekkür ediyorum” dedi.
DENETİM KOMİSYONU BELİRLENDİ
Meclisin devamında görev yapacak Denetim Komisyonu üyeleri gizli oy ve açık tasnif usulüyle seçildi. Komisyon şu isimlerden oluştu:
Mustafa Durmuş, Mehmet Çelik, Ersin Atar, Cuma Kaymakçı ve Atilla Sarıkaya.
TARIMA YENİ DESTEK: 14 BİN SERTİFİKALI FİDAN YÜZDE 50 HİBEYLE DAĞITILACAK
Görüşülen maddeler arasında tarımsal üretime yönelik önemli bir destek kararı öne çıktı. Gastronomi ve Tarımsal Eğitim Merkezi’nde üretilen 5 bin Antep fıstığı, 5 bin bağ üzümü ve 4 bin nar fidanı olmak üzere toplam 14 bin sertifikalı fidanın çiftçilere yüzde 50 hibe ile dağıtılması kabul edildi. Bu karar, Gaziantep’in tarımsal üretimini güçlendirmeyi ve çiftçilere ekonomik katkı sağlamayı amaçlıyor.
YENİ SEBZE HALİ PROJESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME YAPILDI
Toplantıda ayrıca 350 dönüm üzerine kurulacak, 150 dönüm genişleme alanına sahip, soğuk hava depolu, QR kod sistemli ve yapay zeka destekli yeni sebze hali projesi hakkında detaylı bilgi verildi.
Başkan Fatma Şahin ve Genel Sekreter Sezer Cihan’ın sunumunda, ürün takibini kolaylaştıracak modern sistemler ve projenin Gaziantep’in ticaret hayatına sağlayacağı katkılar anlatıldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz