AK Parti’li kadınlar ‘şiddete karşı’ Gaziantep’ten seslendi

0
222

Gaziantep AK Parti İl Kadın Kolları Başkanlığı organizasyonuyla “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” dolayısıyla basın açıklaması yapıldı.

Gaziantep AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Feray Yılmaz, İl Başkanı Eyup Özkeçeci’nin de katılımıyla binasında yaptığı açıklamada, AK Parti’nin 5 buçuk milyon kadın üyesi, 600 bine yakın gönüllü teşkilat mensubuyla aynı zamanda güçlü bir kadın hareketi olduğunu söyledi.
Yılmaz, “Kadına yönelik şiddet, sadece ülkemizin değil, maalesef tüm dünyanın sorunudur. Tüm dünya gibi bizim de canımızı yakan, kadına yönelik şiddetle mücadele etmekte kararlıyız” dedi.

Kadın-erkek fırsat eşitliğini 2010’da daha da güçlendirerek “pozitif ayrımcılık” ilkesini Anayasa’da düzenlediklerini hatırlatan Yılmaz, şunları ifade etti:
“Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, Anayasa’da, TCK’da yaptığımız değişiklikler ve 6284 sayılı kanun ile kadına yönelik şiddet ile mücadelede önemli mesafeler aldık. İyi hal ve tutuklama şartlarını yeniden düzenledik, kadına yönelik şiddetin cezalarını artırdık. Nikahlı eşe karşı işlenen suçu boşanmış eşi de kapsayacak şekilde genişlettik. TCK’da yapılan son düzenlemelerle erkeğin kadına yönelik işlediği suçlarda “iyi hal indirimini” kaldırdık ve kadına şiddeti katalog suçlar kapsamına aldık. Artık takım elbise giyen, kravat takanlar takdir indirimi gerekçesinden faydalanamıyor.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz