Şehitlikte ‘toplu mezar’ provokatörü yakalandı

0
501

Gaziantep’te, sosyal medya hesabı üzerinden Asri Mezarlık içerisindeki şehitlikte, toplu mezar kazıldığını öne sürerek, provokasyonda bulunan Mehmet Hamurcu, gözaltına alındı. Şüphelinin çok sayıda suç kaydı olduğu ortaya çıktı..
Dün akşam saatlerinde Mehmet Hamurcu adlı bir kişi, sosyal medya hesabından paylaştığı videoda, şehitlikte toplu mezar kazıldığını iddia etti. Yetkililerden açıklama beklediğini ve toplu mezarın bir savaş belirtisi olduğunu iddia eden Hamurcu’nun paylaşım videosu, sosyal medyada çok defa paylaşıldı ve tartışmalara yol açtı.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, toplu mezar kazılması hazırlıklarının büyükşehirler için rutin bir uygulama olduğu ve vatandaşların kaynağı belli olmayan sosyal medya paylaşımlarına itibar etmemeleri gerektiği vurgulandı.

SUÇ MAKİNESİ PROVOKATÖR, ÇUVALIN İÇİNDE YAKALANDI

Olayın ardından harekete geçen Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri ise Mehmet Hamurcu’nun saklandığı metruk bir binaya operasyon düzenledi. Polis, Hamurcu’yu bir çuvalın içinde gizlenmiş halde yakalayarak, gözaltına aldı. Hamurcu’nun tehdit, hakaret, mala zarar verme, kasten yaralama, şantaj, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, hırsızlık ve yankesicilik gibi suç kayıtlarının olduğu da öğrenildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz