Büyükşehir Belediyesi, bebek ölümlerini azaltmak için harekete geçti

0
257

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) tarafından bebek ölüm riskini ve ölüm hızını azaltmak amacıyla sağlıkçılara “Yenidoğan Canlandırma Programı” (NRP) eğitimi verildi.

GBB sınav Başkanlığınca özel bir otelde 3 gün süren eğitim programı kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü ÇEKÜS Birimi eğitimcileri tarafından yenidoğan canlandırmasının temelleri, canlandırmaya hazırlık, bakımda başlangıç basamakları, pozitif basınçlı ventilasyon, alternatif hava yolları, göğüs kompresyonu, ilaçlar, canlandırma sonrası bakım, özel durumlar ve prematüre bebeklerin canlandırması konuları ele alındı. Eğitimin sonunda yazılı ve uygulamalı sınavlarda başarı kaydeden katılımcılara NRP sertifikası verildi.

Kent genelinde yapılan NRP başlıklı teorik ve pratik eğitimlerin yaygınlaştırılarak her doğum salonunda eğitilmiş en az bir personelin bulunması amaçlanıyor ve alanında eğitim almış ve standart uygulama yapacak personel ihtiyacının karşılanması planlanıyor.

Eğitimlerin sonunda GBB Başkan Vekili Dr. Mehmet Berk, GBB Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Serdar Tolay, katılımcılara sertifikalarını verdi. Protokol, günün anısına eğitimciler ve sertifikalarına kavuşan sağlık personelleriyle fotoğraf çektirdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz