Gaziantep’te, 2 milyon lira ödenerek 200 bakkaldaki veresiye defterleri alındı

0
219

Gaziantep Valisi Davut Gül, Ramazan ayındaki yardımların yerine ulaştırılması ve koronavirüs salgını nedeni ile ekonomik sıkıntı yaşayanlara destek amacıyla ‘zimem defteri’ (Osmanlı döneminde veresiye defteri) projesi kapsamında 240 veresiye defterinin alınarak 2 milyon lira borcun kapatıldığını söyledi. Vali Gül, proje kapsamında kentteki bakkallardan 400 defter daha belirlendiğini açıkladı.

Gaziantep Valiliği tarafından başlatılan ‘zimem defteri’ projesi kapsamında merkez Şahinbey ve Şehitkamil ilçelerindeki 22 mahalledeki 200 bakkal, Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından ziyaret edildi. Bakkallarda, vatandaşların borçlarının yazıldığı 240 veresiye defteri tutanakla alınarak, hayırseverlerin bağışlarıyla oluşturulan bütçe kapsamında borçları ödendi. Ödeme yapılan bakkallar da iş yeri camlarına borçların ödendiğine dair afiş asıldı.
Bakkallarda toplanan 240 veresiye defteri karşılığında esnaflara 2 milyon lira ödendiğini anlatan Vali Gül, “Bizim istediğimiz bu tür yardımların artarak devam etmesi. Yardımları yaparken 22 mahallemizi seçtik. Kentte yardıma en çok muhtaç olan mahalleleri öncelikli olarak tercih ettik. Bu mahallelerimizdeki 200 bakkalımıza gittik. Bazılarından birden fazla veresiye defteri vardı. Toplam 240 defteri borçlarını kapatarak aldık. Bu bakkallara ödeme yaparken, bağışçılarımızın temsilcileri de ekibimizin yanında yer aldı. Kamu kaynaklarını kullanmadan 2 milyon lira ile 200 bakkalın borcunu kapattık. Bundan sonraki süreçte belirlediğimiz 400 yeni bakkala olan vatandaşlarımızın borçlarını da hayırseverlerin bağışlarıyla ödemeye devam edeceğiz” diye konuştu.
‘VEFA DESTEK GURUBU 312 BİN KİŞİYE YARDIM ETTİ’
Vali Gül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başkanlığında kurulan Vefa Sosyal Destek Grubunun, Gaziantep’te koronavirüs tedbirleri kapsamında gerçekleştirdiği hizmetleri de anlattı.
Gül, Polis, jandarma, öğretmen, din görevlileri, muhtarlar ile kamu ve özeldeki gönüllülerin yer aldığı yaklaşık 6 bin kişilik Vefa Sosyal Destek Grubunun 312 bin kişiye hizmet verdiğini söyleyerek “Vefa Sosyal Destek Gruplarımız, 65 yaş ve üzeri başta olmak üzere vatandaşlarımızın taleplerini yerine getirmeye çalıştı. Tabi bunda hem Büyükşehir Belediyesinin hem ilçe belediyelerinin katkıları vardı” dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yapılan sosyal yardımlar kapsamında faz-1 ve faz -2 olmak üzere toplam 144 bin aileye 1.000 TL’lik yardımın yapıldığını belirten Gül, faz-3 yardımlarının ise işini kaybetmiş ya da dükkânını kapatmak durumunda kalmış 17 bin kişiye yapıldığını ve bu sürecin devam ettiğini, kamu imkânları ile toplamda 161 bin kişiye 1.000 TL’lik yardımın ulaştırıldığını bildirdi.

KALBE DOKUN, GÖNÜL KAZAN
Gönül seferberliği kampanyası kapsamında 110 bini gıda kolisi olmak üzere 20 bini de nakdi olarak toplam 130 bin aileye de yerel imkânlarla hayırseverlerin destekleri ile yardım yapıldığını ileten Gül, “Gönül Seferberliği kampanyası, Sayın Cumhurbaşkanımızın “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” sloganıyla başlattığı Milli Dayanışma Kampanyası’ndan önceki kampanyaydı. Sayın Cumhurbaşkanımızın Mili Dayanışma seferberliği ile birlikte de daha çok o kampanyaya destekler gitmeye başladı. Gaziantep’te özellikle 1 milyon ve üzerinde toplamda 10 milyon liralık bir destek oldu. Onun dışında gerek bireysel olarak gerek kurumsal olarak bizler, kaymakamlarımız, belediyelerimiz bu kampanyaya olabildiğince destek olmaya çalıştık ve olmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.
PAZARCI VE FIRINCILARA YARDIM ELİ UZATILDI
İlk sokağa çıkma yasağında pazarcıların ellerinde kalan malları satın alarak onlara yardım eli uzattıklarını aktaran Gül, aynı şekilde bir hafta sonra da pide fırınlarında kalan ekmeklerin satın alınarak sokak hayvanlarına ulaştırıldığını dile getirdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz