Gaziantep ‘Drone Çağı’na hazırlanıyor!

0
280

Drone teknolojisinin Türkiye’deki merkezlerinden biri olma yolunda emin adımlar atan Gaziantep, Türkiye’nin en kapsamlı insansız araçlar eğitim ve lisans programına yeniden kapılarını açıyor.

Dünyanın en hızlı büyüyen sektörleri arasında gösterilen insansız araçlar sektörünün Türkiye’deki öncü eğitim kuruluşu Huma Academy, ‘İHA Sistem Operatörü’ (Drone Pilotluğu) Eğitim ve Lisans Programı için bir kez daha Gaziantep’e geliyor. Kente insansız araçlar sektöründe lisanslı birçok profesyoneli kazandırmaya hazırlanan program, 21-22 Aralık tarihleri süresince Gezegen Evi’nde gerçekleştirilecek.
Tüm dünyada hızla büyüyen insansız araçlar sektörünün, yakın gelecekte tarımdan inşaata, ulaştırmadan enerjiye, emlaktan madenciliğe kadar birçok sektörde farklı iş kollarıyla parlak bir geleceğe sahip olması bekleniyor. Farklı sektör ve çevrelerce yapılan birçok araştırma; insansız araçların mevcut ekonomisini üç yıl içerisinde en az üçe katlayacağına dair çarpıcı veriler sunuyor. Bununla birlikte ticaret veya hobi amacıyla drone kullanan mevcut kullanıcıların ise drone uçuşları süresince herhangi bir cezai yaptırıma maruz kalmamaları maksadıyla ehliyet almaları, SHGM, valilikler ve kolluk kuvvetlerince şart koşuluyor.
Huma Kimdir?
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün (SHGM) İnsansız Hava Araçları alanında 45 numaralı eğitim ve lisans yetkisine sahip kuruluşu olan Huma, tüm dünyada son yılların en hızlı büyüyen sektörlerinden biri olarak gösterilen insansız araçlar sektöründe otomasyon ve danışmanlık faaliyetleri göstermesinin yanı sıra, eğitim ve sertifikalandırma programlarıyla da yeni doğan ve hızla büyüyen bu sektörün insan kaynağını oluşturacak profesyoneller yetiştirmeyi hedefliyor. 2019 yılı süresince 38 ilde 100’ün üzerinde eğitim gerçekleştiren Huma, 1000’in üzerinde mezunu ile bu alanda Türkiye’nin insan kaynağı ihtiyacına yönelik çözümler sunuyor.
Eğitimde Neler Var?
Huma; uzman eğitmen kadrosu ile eğitimler süresince katılımcılara SHGM müfredatına uygun bir eğitim programı kapsamında teorik eğitimlerin yanı sıra, simülasyon eğitimleri, uçuş dersleri ve ticari ihtisas modülleri sunuyor. İçerik odaklı eğitim yaklaşımı ile katılımcılarına Türkiye’nin en zengin insansız araçlar eğitim içeriğini sunan programın sonunda katılımcılar İHA0 veya İHA1 olmak üzere iki farklı tipte ‘Ticari İHA Pilot Lisansı’ (Drone Ehliyeti) alabiliyor. Resmi ve süresiz geçerliliğe sahip lisansların yanı sıra katılımcılara ‘Amatör Radyo ve Telsizcilik Belgesi’ ve ‘Huma Katılım ve Başarı Belgesi’ veriliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz