Gaziantep’te eş zamanlı güven operasyonu

0
242

Gaziantep’te genel asayişin ve kamu düzeninin devamının sağlanması amacıyla kamu kurum ve kuruluşları civarında, stratejik öneme haiz bölgelerde, özellikle vatandaşların yoğun olarak bulundukları yerlerde polis ekipleri tarafından eş zamanlı olarak “Güven Huzur” uygulaması gerçekleştirildi.

Türkiye genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen “Türkiye Güven Huzur 2019-5” uygulaması kapsamında Gaziantep’te polis ekipleri görev başındaydı. Gaziantep polisi, kenti adeta didik aradı.

Gaziantep genelinde toplam bin 462 personel ve 217 ekip ile yapılan uygulamada terör örgütüne müzahir şahısların yoğun olarak bulunabileceği yerler, metruk binalar, park-bahçeler ve bu güzergahlara açılan bulvar, cadde ve sokaklarda yol uygulaması şeklinde, vatandaşların yoğun olarak bulunduğu eğlence ve etkinlik yapılan meydanlarda, kutlama alanlarında, kamu binaları çevreleri ile buralara açılan yollarda, toplu taşıma yapılan gar/istasyon, otogar/ terminal girişleri ile havaalanı güzergahlarında, alışveriş merkezleri, elektronik oyun salonları, internet kafe, eğlence mekanları ile umuma açık yerlerde kontroller gerçekleştirildi.

Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre; gün boyu süren “Güven Huzur” uygulamasında 22 sabit uygulama noktası, 121 umuma açık iş yeri ve 9 parkta yapılan kontrollerde; 536 araç kontrol edildi, 43 araca cezai işlem uygulandı, 21 araç trafikten men edildi.

Denetimlerde ayrıca, 32 iş yerine idari işlem yapılarak, iş yerinde sigara içmekten 9 şahsa cezai işlem uygulandı. Kapalı alanda nargile tüketiminden 8, Ruhsatsız faaliyet gösteren 4, Ruhsatsız canlı müzik yayını yapan 9, Amaç dışı faaliyet gösteren 2 iş yerine yasal işlem gerçekleştirildi.

Yapılan uygulamada toplam; 47 bin 31 şahsın GBT sorgusu yapılırken, 4 kişi aranan şahıslardan olduğu tespit edilerek gözaltına alındı, bir şahsa adli, bir şahsa da idari işlem yapıldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz