Gaziantep sanayisinin nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılayacak ve gençleri geleceğin teknolojileriyle buluşturacak olan Özel Gaziantep OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Atölyesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın katıldığı görkemli bir törenle açıldı.
Eğitim ve üretimi tek çatı altında buluşturan OSB Koleji bünyesindeki açılış törenine; Bakan Kacır’ın yanı sıra Gaziantep Valisi Kemal Çeber, AK Parti Grup Başkanvekili Abdülhamit Gül, Gaziantep milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ilçe belediye başkanları, kent protokolü, oda ve borsa başkanları, sanayiciler, akademisyenler, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

“ALTI AY ÖNCE SUYUN GÜVENLİĞİNİ SAĞLADIK, BUGÜN İSE GELECEĞİ ŞEKİLLENDİRİYORUZ”
Açılış töreninde konuşan Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Cengiz Şimşek, sanayi ile eğitimin, üretim ile bilginin buluşmasına şahitlik etmekten duydukları gururu dile getirdi. Gaziantep OSB olarak vizyon projeleri tek tek hayata geçirdiklerini vurgulayan Şimşek, “Henüz altı ay önce Sayın Bakanımızın teşrifleriyle Fırat-OSB Su İsale Hattı Projemizi hizmete alarak sanayimizin su arz güvenliğini sağladık ve üretime güçlü bir can suyu verdik. Bugün ise şehrimizin ve ülkemizin geleceğini şekillendirecek çok daha büyük bir insan kaynağı yatırımının açılışını gerçekleştiriyoruz. Güçlü bir sanayi yalnızca devasa fabrikalarla veya altyapıyla değil, nitelikli insan kaynağıyla büyür. Bu yüzden eğitim yatırımlarını, fabrikalara yapılan yatırımlar kadar değerli görüyoruz” dedi.
MEZUNLARIN YÜZDE 95’İ DOĞRUDAN İSTİHDAM EDİLİYOR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu “Türkiye Yüzyılı” vizyonu ve Sanayi Bakanlığı öncülüğündeki “Milli Teknoloji Hamlesi” doğrultusunda üreten ve geliştiren bir gençlik hedeflediklerini belirten Cengiz Şimşek, mesleki eğitimin stratejik önemine dikkat çekti. Gaziantep OSB’nin doğrudan ve dolaylı olarak yaklaşık 300 bin kişiye istihdam sağlayan dev bir üretim merkezi olduğunu hatırlatan Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“İstediğiniz kadar fabrika kurup son model makineler alabilirsiniz; ancak bunları yürütecek, geleceğe taşıyacak insan kaynağını yetiştiremezseniz sürdürülebilir başarı yakalayamazsınız. Şu an meslek lisemizde 1.200 öğrencimiz geleceğe hazırlanıyor. Bugüne kadar mezun ettiğimiz 3 bin öğrencimizin yüzde 95’i doğrudan iş hayatına atıldı. Bu tablo, mesleki eğitimin sadece bir diploma değil; güçlü bir kariyer ve gelecek fırsatı olduğunun en net kanıtıdır.”
YENİ HEDEF: GELECEĞİN TEKNOLOJİLERİNE ODAKLANAN “TEKNOLOJİ LİSESİ”
Açılışı yapılan yeni atölyenin öğrencilere teorik bilgiyi üretime dönüştürme ve teknolojiyi yaşayarak öğrenme imkanı sunacağını belirten OSB Başkanı Cengiz Şimşek, Gaziantep sanayisi için yeni bir hedefi de ilk kez paylaştı. Milli Teknoloji Hamlesi’nin ruhuna yakışır bir projeyi müjdeleyen Şimşek, “Şimdi yeni bir hedefimiz var: Bakanlığımızın ve protokolümüzün destekleriyle Organize Sanayi Bölgemize; yapay zekâdan robotik sistemlere, otomasyondan dijital üretime kadar geleceğin teknolojilerine odaklanan tam donanımlı bir ‘Teknoloji Lisesi’ kazandırmak istiyoruz. Biz bugünü değil; Gaziantep’in 10, 20, hatta 50 yıl sonrasını planlıyoruz. Dün Fırat’ın suyunu sanayimize sunduk, bugün gençlerimize yatırım yapıyoruz; yarın ise burada yetişen evlatlarımızın geliştirdiği yüksek teknolojileri dünyaya ihraç eden bir Gaziantep’i hep birlikte göreceğiz” diyerek vizyoner hedeflerini ortaya koydu.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri dualar eşliğinde açılış kurdelesini keserek, son teknoloji cihazlarla donatılan yeni eğitim atölyelerini inceledi ve öğrencilerle bir araya geldi.






