İYİ Parti’den Gaziantep’te tarım alarmı: “Çiftçi ayakta kalamıyor”

0
33

İYİ Parti Tarım Politikaları Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Kadir Ulusoy, Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban ve İl Başkanı Şerif Başkülekçi ile birlikte Gaziantep’te düzenlenen il ve ilçe divan kurulu toplantısı öncesi basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Toplantı öncesi gerçekleştirilen basın buluşmasında Kadir Ulusoy, Türkiye’deki tarım sektörünün derin bir kriz yaşadığını vurguladı.
ULUSOY: TARIM SEKTÖRÜ KRİZDE
Ulusoy, tarım sektörünün bitme noktasına geldiğini belirterek şu ifadeleri kullandı: “Tarım bitme noktasına gelmiş durumda. Çiftçimiz perişan, üretici maliyetler karşısında eziliyor. Mazot, gübre, tohum ve ilaç fiyatları sürekli artarken, çiftçinin ürünü para etmiyor. Bu şartlarda üretimin sürdürülebilir olması mümkün değil.”
GAZİANTEP’TE SAHADAN CİDDİ ŞİKAYETLER ALDIK
Gaziantep’te çiftçiler ve vatandaşlarla birebir görüşmeler yaptıklarını aktaran Ulusoy, sahadan alınan geri bildirimlerin oldukça endişe verici olduğunu söyledi.
Ulusoy, “Gaziantep’te hem kırsalda hem merkezde vatandaşlarımızın ciddi ekonomik sıkıntılar yaşadığını gördük. Özellikle çiftçilerimiz üretim yapamaz hale gelmiş. Sulama, enerji ve girdi maliyetleri üreticiyi zorluyor” dedi.

GEÇİM DERDİ BÜYÜYOR
Ulusoy, vatandaşların en büyük sorununun geçim sıkıntısı olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti: “Bugün halkımızın en büyük sorunu geçimdir. İnsanlar artık temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyor. Çiftçi üretmezse, bu durum sadece kırsalı değil şehirde yaşayan herkesi etkiler. Gıda fiyatları artar, enflasyon daha da derinleşir.”
ÇÖZÜM ÇAĞRISI: ACİL ADIM ATILMALI
İYİ Parti olarak tarımı yeniden ayağa kaldırmak için kapsamlı projeler hazırladıklarını belirten Ulusoy, iktidara seslenerek acil önlem alınması gerektiğini ifade ederek, “Tarım stratejik bir alandır. Bu nedenle günü kurtaran değil, uzun vadeli ve sürdürülebilir politikalar uygulanmalıdır. Çiftçiye destek artırılmalı, üretim teşvik edilmeli ve maliyetler düşürülmelidir. Aksi takdirde tarımda yaşanan bu kriz daha da derinleşecektir” diye konuştu.
Basın toplantısını ardından İYİ Parti heyeti, Gaziantep il ve ilçe divan kurulu toplantısına katılarak teşkilat üyeleriyle bir araya geldi. Toplantıda Gaziantep’in sorunları, çözüm önerileri ve saha çalışmaları detaylı şekilde ele alındı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz