Nizip Belediyesi Ramazan ayında binlerce vatandaşın yüzünü güldürdü

0
27

Gaziantep’in Nizip ilçesinde belediye, Ramazan ayı boyunca hayata geçirdiği sosyal projelerle binlerce vatandaşın yüzünü güldürdü. Gıda ve giysi yardımlarından sıcak yemek hizmetine, kültürel etkinliklerden halk buluşmalarına kadar geniş bir yelpazede hizmet sunan Nizip Belediyesi, ilçede Ramazan ayının manevi iklimini en üst seviyede yaşattı.
BİNLERCE AİLEYE GIDA VE GİYSİ YARDIMI
Belediye ekipleri, titizlikle yürütülen saha çalışmaları sonucunda tespit edilen 5 bin aileye gıda kolisi ulaştırarak mutfak ekonomilerine önemli katkı sağladı. Bayram öncesi çocukları da unutmayan Nizip Belediyesi, çok sayıda çocuğa giysi yardımı yaparak bayram sevincine ortak oldu.
KENT LOKANTASI VE AŞEVİNDEN GÜNLÜK SICAK YEMEK HİZMETİ
Beslenme desteği noktasında kapasitesini artıran Nizip Belediyesi, Kent Lokantası aracılığıyla bir ay boyunca yaklaşık 10 bin kişiye sıcak yemek ikramında bulundu. Bunun yanı sıra evinden çıkamayacak durumda olan yaşlı, engelli ve dezavantajlı aileler için aşevinde hazırlanan sıcak yemekler, ekipler tarafından her gün düzenli olarak evlere servis edildi.
RAMAZAN SOKAĞI’NDA MANEVİ COŞKU
Vatandaşların Ramazan ayının ruhuna uygun vakit geçirmeleri amacıyla kurulan Ramazan Sokağı, her akşam yoğun ilgiye sahne oldu. Sokakta düzenlenen ilahi dinletileri, tasavvuf müziği konserleri, çocuklara özel etkinlik alanları, geleneksel oyunlar ve kültürel gösterilerle vatandaşlara unutulmaz akşamlar yaşatıldı.
HALK BULUŞMALARI İLE DOĞRUDAN ÇÖZÜM
Halk Buluşmaları kapsamında vatandaşlarla bir araya gelen Nizip Belediye Başkanı Ali Doğan, talepleri ve sorunları doğrudan dinleyerek çözüme kavuşturdu.
BAŞKAN DOĞAN: “NİZİP’TE KİMSE KENDİNİ YALNIZ HİSSETMEYECEK”
Hizmetlerin odağına “insan” ve “paylaşma” kültürünü aldıklarını belirten Nizip Belediye Başkanı Ali Doğan, yürütülen çalışmalarla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: “Ramazan ayı, sadece bir ibadet ayı değil; aynı zamanda dayanışmanın, komşuluk hukukunun ve paylaşmanın doruğa ulaştığı müstesna bir zaman dilimidir. Biz de Nizip Belediyesi olarak, bu rahmet ayında hiçbir hemşehrimizin sofrasının boş kalmaması, hiçbir çocuğumuzun bayrama boynu bükük girmemesi için tüm imkânlarımızı seferber ettik. 5 bin hanemize ulaştırdığımız gıda destekleri ve yavrularımız için hazırladığımız bayramlıklarla, bir belediyeden ziyade büyük bir aile olduğumuzu hissettirmek istedik. Kent Lokantası projemizle her gün yüzlerce vatandaşımıza sıcak yemek sunarken, aşevimiz aracılığıyla da yaşlı ve engelli büyüklerimizin kapılarını çalarak sıcak yemeklerini bizzat evlerine teslim ettik. Amacımız sadece fiziksel ihtiyaçları karşılamak değil; kurduğumuz Ramazan Sokağı ve düzenlediğimiz kültürel etkinliklerle o kadim Ramazan ruhunu, birliğimizi ve beraberliğimizi yeniden canlandırmaktı. Halk buluşmalarımızda ise sorunları yerinde dinleyerek hızlıca çözüm ürettik. Nizip’te her bir vatandaşımız bilsin ki; belediyesi her daim yanlarındadır. Bu bereketi, sevgiyi ve kardeşlik bağlarını hep birlikte büyüteceğiz.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz