Gaziantep’te farklı bir proje: “Kebap dumansız, motor kasksız olmaz!”

0
24

Gaziantep’te motosiklet sürücülerinin doğru ekipman kullanımı, trafik kuralları ve güvenli sürüş gerçekleştirmeleri için “Kebap dumansız, motor kasksız olmaz!” sloganıyla hayata geçirilen “Kask Farkındalık Projesi”nin tanıtımı yapıldı.
Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Şahinbey Belediyesi, Şehitkamil Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı işbirliğinde düzenlenen projenin tanıtımı, Valilik binasında gerçekleştirildi.
Gaziantep Valisi Kemal Çeber, tanıtım toplantısında yaptığı açıklamada polis ve jandarma ekiplerinin kentte denetimlere devam ettiğini söyledi.
Vali Çeber, “Trafikte motor kullanan vatandaşlarımıza ekiplerimiz tarafından eğitim daveti yapılıyor ve davete icabet eden sürücülerimize 1 saatlik eğitim programı uygulanıyor. Bu eğitimi tamamlayan sürücülerimize kask hediye ediyoruz. Eğitimlerimiz ve kask hediyelerimiz süreç içerisinde devam edecek. Kask hediyelerimizi Büyükşehir Belediyesi, Şahinbey ve Şehitkamil belediyelerimizin destekleriyle gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.
Toplantının sonunda güvenli sürüş eğitimini tamamlayan 6 sürücüye ise kask hediye edildi.
KASK FARKINDALIK PROJESİ
Projeyle, motosiklet sürücülerinin doğru ekipman kullanımı, trafik kuralları ve güvenli sürüş gerçekleştirmeleri için birçok eğitim düzenlenecek.
Polis ve jandarma ekipleri, eğitimler kapsamında, motosiklet sürücüleri davet ederek güvenli doğru ekipman kullanımı, trafik kuralları ve güvenli sürüş gerçekleştirmeleri için 1 saatlik eğitim veriliyor.
Eğitimler kapsamında kentteki motosiklet sürücülerine eğitimler verilerek doğru ekipman ve güvenli sürüş konusunda farkındalık oluşturulması hedefleniyor.
Güvenli sürüş eğitimlerini tamamlayan sürücülere ise kask hediye edilecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz