İmzalar atıldı: Hayvan hakları için Gaziantep’te tarihi işbirliği

0
14

Gaziantep, hayvan hakları ve refahı alanında Türkiye’ye örnek olacak önemli bir adım attı. Gaziantep Valiliği koordinasyonunda, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, Şehitkamil, Şahinbey, Nizip, Oğuzeli, İslahiye, Nurdağı, Araban, Yavuzeli ve Karkamış ilçe belediyelerinin katılımıyla, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında tarihi bir protokol imzalandı. Protokol ile kent genelindeki sahipsiz hayvanların sorumluluğunu Büyükşehir Belediyesi üstlendi.

SAHİPSİZ HAYVANLAR İÇİN KAPSAMLI ÇÖZÜM
Türkiye’ye örnek olması beklenen protokolle, sahipsiz hayvanların korunması, bakımı, rehabilitasyonu ve sahiplendirilmesi süreçlerinin daha etkin, koordineli ve bütüncül bir yaklaşımla yürütülmesi hedefleniyor. Protokol, aynı zamanda kurumlar arası iş birliğini güçlendirerek Gaziantep’teki sokak hayvanlarına yönelik hizmet kalitesini artırmayı amaçlıyor.
İMZA TÖRENİ VALİLİKTE GERÇEKLEŞTİ
Protokol imza töreni, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 9 ilçe belediye başkanı ve temsilcilerinin katılımıyla Valilik Fuaye Alanı’nda düzenlendi. Törende konuşan Vali Çeber, sahipsiz hayvanlar konusunun önemine dikkat çekerek, protokolün yasal düzenlemeler doğrultusunda şehre büyük katkılar sağlayacağını vurguladı:
Vali Çeber, “Yeni Valiliğimizin hayırlı bir köşesinde, bu anlamlı protokolü imzalamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Son yıllarda sahipsiz hayvanlar konusu kamuoyunu ve kurumlarımızı yoğun bir şekilde meşgul ediyor. Bugün burada imzalayacağımız protokol, kurumlar arası işbirliğini güçlendirecek ve hayvan refahına önemli katkılar sağlayacak. Gaziantep modeli olarak adlandırdığımız bu iş birliği, hem hayvanların korunması hem de hizmetlerin etkinliği açısından örnek teşkil edecek. Bu model, Bakanlığımız tarafından da örnek gösteriliyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, protokolün hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

“DOĞA DOSTU, HAYVAN DOSTU BİR ŞEHİR”
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise konuşmasında, sahipsiz hayvanların korunmasının önemine değinerek, “Doğa dostu, hayvan dostu bir şehiriz. Her bir canlı bize emanet. Bu protokol, ‘birlikten kuvvet doğar’ anlayışıyla hayata geçirildi. Şehrimizin doğal yaşam merkezi, Avrupa’nın en iyilerinden biri. Yıllardır bu alana yatırım yapıyoruz. İlçe belediyelerimizin büyük desteği ve yasal çerçevede ayrılacak bütçeyle, bu hizmetleri daha güçlü bir şekilde sürdüreceğiz” dedi.
PROTOKOL İMZALANDI, HEDEF ÖRNEK MODEL
Protokol, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ilçe belediye başkanları ve temsilcileri tarafından imzalandı.
Protokol kapsamında, kent genelindeki sahipsiz hayvanların toplanması, beslenmesi, bakım evlerinde barındırılmasına kadar tüm sorumluluğu Büyükşehir Belediyesi üstlendi.
İlçe belediyelerinin sorumluluk alanındaki sahipsiz, güçten düşmüş veya tehlike arz eden köpek ve kedilerin yakalanması, taşınması, aşılanması, kısırlaştırılması, tedavi ve bakımı ile beslenmesi süreçlerinin tüm sorumluluğu Büyükşehir Belediyesine ait olacak.
Tören, çekilen hatıra fotoğraflarıyla sona erdi. Gaziantep, bu iş birliğiyle hayvan hakları konusunda Türkiye’ye örnek bir model olmayı hedefliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz