Gaziantep’te çek ve senet dolandırıcılığı, tefecilik ve yağma suçlarını işleyen suç örgütüne yönelik jandarma ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 7 şüpheliden 6’sı tutuklandı.
Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, senet dolandırıcılığı, tefecilik ve yağma suçlarını gerçekleştiren M.D. liderliğindeki suç örgütüne yönelik Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde harekete geçti.
Suç örgütü üyelerinin, ev ve arsa gibi alışverişlerde komisyon karşılığı para vermek, vadeli satış adı altında senet imzalatma gibi yöntemleri kullanarak mağdurlardan yaklaşık 50 milyon lira değerinde faiz adı altında para, çek, araç ve arsalarını aldıkları, faizi ödemek istemeyen mağdurları ise silah kullanarak yağmaladıkları tespit edildi.
Jandarma ekipleri, yürütülen fiziki ve teknik takip ile saha çalışmaları sonucu belirlenen 10 adrese düzenledikleri eş zamanlı operasyonda, M.D, C.M, M.D, D.D, R.Ç, E.R. ve M.S.K’yi gözaltına aldı.

Şüphelilerin, adres ve araçlarında arama yapan ekipler, 159 senet,12 satış sözleşmesi, 118 bin 78 lira nakit para, 24 çek, farklı kişi ve bankalara ait 18 banka kartı, 3 bono, 4 tapu, kaşe, 2 pos cihazı, 8 telefon ile sim kartı, 2 ruhsatsız tabanca, 676 tabanca fişeği ve 2 hesap defteri ele geçirdi.
Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen suç örgütü lideri M.D. ve örgüt üyeleri M.D., D.D., R.Ç., E.R. ile M.S.K. çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı, diğer zanlı C.M. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.