Avrupa’nın en büyük kariyer fuarı olan Marmara Kariyer Fuarı (MARMARAKAF), Kocaeli Kongre Merkezi’nde genç yetenekleri ağırlamaya devam ediyor. Fuar, sadece firmaların stantlarıyla değil, birbirinden önemli isimlerin katıldığı etkinlikleriyle de dikkat çekiyor.
“Savunma Sanayii ve Türkiye” oturumunda gençlerle bir araya gelen Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, “1.100’ü aşkın yerli savunma sanayii projesi ve 100 milyar doları aşkın proje portföyü ile Savunma sanayinde kendi kendine yeten bir ülke konumuna gelen Türkiye yüksek teknoloji ürünlerini dost ve müttefik ülkelerle de paylaşarak 2002 yılında 248 milyon dolar olan savunma ihracatını yaklaşık 29 kat artırarak 2024 yılı sonu itibariyle 7.154 milyar dolara çıkarmayı başarmıştır” dedi.
Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda, Kocaeli Valiliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde 14 üniversitenin paydaşlığı ve ikincisi düzenlenen fuarın açılışı Kocaeli Kongre Merkezi’nde yapıldı. Kocaeli Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen fuar, eş zamanlı olarak düzenlenen 700’den fazla etkinliğiyle de iş dünyası ve genç yetenekler arasında köprü kurmaya devam ediyor.
Etkinlik programı, öğrencilere ve mezunlara sadece iş ve staj imkanlarını keşfetme fırsatı sunmakla kalmıyor, aynı zamanda çeşitli sektörlerden uzmanlarla buluşma, atölye çalışmalarına katılma, ilham verici söyleşiler dinleme ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunma imkânı da sağlıyor. Bu kapsamda “Savunma Sanayii ve Türkiye” oturumunda Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, katılımcılar ile bir araya gelerek Türkiye’nin sanayi alanındaki yükselişini ve gençlere yönelik önemli tavsiyelerini paylaştı.
“Savunma Sanayii Köklü Değişimler Yaşadı”
Sektörün son 5 yılda istikrarlı bir şekilde büyüyerek yıllık ortalama minimum yüzde 20’lik artış kaydettiğini belirten oturumunda Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, “Savunma sanayii çok yönlü bir kariyer fırsatı sunuyor. Türk savunma sanayii yalnızca Türkiye’nin değil, dünyanın güvenliğine katkı sunan bir güç haline geldi. Neredeyse dünyanın her köşesinde yerli ve milli ürünlerimiz görev yapıyor. Türk savunma sanayii artık yenilikçi, rekabetçi, barışa katkı sunan teknolojiler geliştirerek, dünyada güven duyulan bir marka haline gelmiştir.
Türk savunma sanayii, köklü bir dönüşüm yaşadı. Rekabet artık yalnızca bölgesel değil küresel olarak yaşanıyor. Yalnızca üretmek değil doğru zamanda doğru strateji ile üretmek gerekiyor. 2002 yılında yüzde 20 civarında olan yerlilik oranı, günümüzde yüzde 80’i aştı. Bu başarı aynı zamanda Türk firmalarının dünyaya teknoloji ihraç eden birer aktöre dönüşmesini sağladı. Bu başarı öyküsünün bir parçası olmak, işte bugün siz gençlerin elinde” diyerek sözlerini tamamladı.