Gaziantep Şehir Hastanesi’nde Diyabetik Ayak Kış Okulu toplantısı düzenlendi

0
75

Gaziantep Şehir Hastanesi ve Yara Bakımı ve Doku Onarımı Derneği işbirliği ile Gaziantep’te Diyabetik Ayak Kış Okulu Eğitim Toplantısı düzenlendi.
Gaziantep Şehir Hastanesi Yanık ve Yara Bakımı Sorumlu Hekimi Op. Dr. Ahmet Erkılıç tarafından organize edilen eğitim toplantısının açılış konuşmasını Gaziantep Şehir Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Mehmet Doğan yaptı.

HER 8 SANİYEDE DİYABET VE KOMPLİKASYONUNDAN 1 KİŞİ HAYATINI KAYBEDİYOR
Her 8 saniyede diyabet ve komplikasyonundan bir kişinin hayatını kaybettiğini ifade eden Yara Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. Hakan Uncu “Gaziantep’te iki gün süren eğitimimizde Diyabetik ayağın ne olduğunu, nasıl tanındığını, tedavisini ve bu sürecin nasıl yönetilebileceğini, nasıl önlenebileceğini, diyabetik hastalarda yara açılmadan önüne geçilebileceğini vurgulamak istedik” dedi.

Bacağı ampute edilen hastaların yarısının 3 yıl içerisinde vefat ettiklerini ifade eden Kartal Yara ve Yanık Merkezi Sorumlu Hekimi Prof. Dr. Gaye Filinte ise “Özellikle depremden etkilenen bir olan Gaziantep’te bulunmayı çok arzu ettik. Diyabetik ayak yaralarında cerrahi tedavideki yenilikler, multidisipliner tedavi yöntemleri konuların ada değindik” diye konuştu.

Gaziantep Şehir Hastanesi Yanık-Yara Bakımı Ünitesi için bilimsel faaliyetlere başladıklarını ifade eden Op. Dr. Ahmet Erkılıç da “Diyabetik Yara Kış Okulu Ankara ve İstanbul’dan sonra ilk defa Gaziantep’te düzenlendi. Değerli hocalarımıza çok teşekkür ederiz. Hastanemiz için yeni bir açılımdır. Yara merkezimizi çok daha yüksek seviyelere çıkarmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin dört bir yanından gelen hocalar tarafından verilen eğitimler; doktorlar, asistanlar, hemşireler, fizyoterapistler ve sağlık çalışanları tarafından ilgi ile karşılandı. Eğitime çevre illerden de yoğun katılım gerçekleşti. Katılımcılar, bilimsel ve uygulamalı olarak gerçekleştirilen eğitim toplantısının çok verimli geçtiğini belirtti.

Yara bakımı ve onarımı derneği ve beraberindeki heyet, Gaziantep Şehir Hastanesi yara bakım kliniği sorumlu hekimi Dr. İsmet Güneş eşliğinde merkezi gezerek, kliniğin uluslararası düzeyde hizmet verdiğini ifade etti

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz