Şahinbey Belediyesi’nden 8. Kitap Fuarı hazırlığı

0
31

Şahinbey Belediyesi’nin 12-20 Ekim tarihleri arasında Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenleyeceği “8. Şahinbey Kitap Günleri Fuarı” protokolü Gaziantep Valiliği’nde imzalandı.
Gaziantep’te Şahinbey Belediyesi tarafından “8. Şahinbey Kitap Günleri” düzenlenecek. Gaziantep Valiliği koordinasyonunda Şahinbey Kaymakamlığı, Şahinbey Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Gaziantep Üniversitesi ile Gaziantep İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi tarafından 8’incisi düzenlenecek olan “Şahinbey Kitap Günleri” fuarının protokolü imzalandı.
VALİ ÇEBER: KİTAP OKUMAYI HERKESE TAVSİYE EDİYORUM
Vali Kemal Çeber, “Kitap hiçbir muadili olmayan bir üründür. Günümüzün en önemli sorunlarından birisi dijital bağımlılık. Çocuklarımızı tabletten telefondan kaldıramıyoruz. Bunların çokça konuşulduğu bir dönemde keyifle kitap okuyan insan figürleri bana çok anlamlı geliyor ve çok önemsiyorum. Kitap okumak başka bir şeyle tolere edilemeyecek bir eylem ve herkese de tavsiye ediyorum. Gençlerimizin okuyacağı kitaplar, onlara yol göstererek, bilgi dağarcıklarını arttıracaktır” dedi.
TAHMAZOĞLU: 16 MİLYON KİTAP DAĞITIMI YAPTIK
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise düzenlenecek fuarın geleneksel hale geldiğini belirtti. Gençlerin özellikle son zamanlarda sosyal medya bağımlısı olduğunu ve kitap okumaktan uzaklaştığını vurgulayan Tahmazoğlu, şunları söyledi:
“Bizim de gençleri kitap okumaya teşvik etmemiz gerekiyor. Bunun için de kütüphaneler ve kitaplar lazım. Şu an Şahinbey ilçemizde 13 tane Millet Kıraathanemiz var. Öğrencilerimiz orada kitap okuyup ders çalışıyor. Milli Eğitim Bakanlığımız ile yaptığımız protokol gereği 21 tane Z kütüphaneyi okullarımıza kazandırdık. Türkiye’nin ikinci büyük kütüphanesi olan Şahinbey Millet Kütüphanemizin resmi açılışını henüz yapmamamıza rağmen şu anda 61 bin abonesi var. Aynı anda 4 bin 500 öğrenci ders çalışabiliyor. Bunların yanı sıra her evde bir kütüphane olsun istedik ve öğrencilerimize bu zaman kadar 16 milyon kitap dağıtımı gerçekleştirdik. Yine kitap okumayı teşvik etmek amacıyla her yıl yarışmalar düzenleyip her okulun 1’inci, 2’nci ve 3’üncülerini Umre’ye gönderiyoruz. Böylelikle öğrencilerimizi okumaya teşvik ediyoruz. Düzenleyeceğimiz kitap fuarımıza 170 yayıneviyle 131 yazar katılacak. Böylelikle okurlar sevdikleri yazarlarla buluşmuş olacak. Ayrıca sanatçımız Yücel Arzen de kitap fuarımıza gelerek konser verecek.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz