Kaya: Ahilik geleneğini sürdürmemiz büyük önem taşıyor

0
17

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışına günler kala, memleketi Gaziantep’te esnaf ziyaretleri ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek çalışmalarını vatandaşlarla yüz yüze sürdüren DEVA Partisi Gaziantep Milletvekili Ertuğrul Kaya, Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği (GESOB) tarafından düzenlenen Ahilik Haftası kutlama törenlerine katıldı. Kaya törende, GESOB tarafından yılın kalfası ödülüne layık görülen Batuhan Zoroğlu’na ödülünü verdi ve Zoroğlu’nun kalfalık kuşağını (şet) bağladı.

AHİLİK KÜLTÜRÜNÜ YAŞATANLARA TEŞEKKÜR
Gaziantep Milletvekili Ertuğrul Kaya, Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı İsmet Özcan başta olmak üzere GESOB üyesi tüm oda başkanlarına Ahilik kültürünü yaşatmak için ve Ahilik Haftası’nın düzenlenmesinde verdikleri çaba için teşekkür etti. Kaya, “Ahilik kültür ve değerlerinin yeniden hatırlanarak tazelenmesi için önemli bir fırsat olan Ahilik Haftası’nın 37 yıldır Gaziantep’te düzenli bir şekilde her yıl kutlanması şehrimizin esnaf ve sanatkarları için bir gurur vesilesidir. Esasında meslek ahlakını öne çıkaran bir yapı olan ahilik kültürünün korunması ve yaşatılması gerekiyor. Bizim başta ticaret ve sanayisiyle öne çıkan Gaziantep’imiz olmak üzere ülke çapında ahilik ahlakını ve geleneğini sürdürmemiz büyük önem taşıyor” dedi.
DÜNYADA BENZERİ BULUNMAYAN BİR KÜLTÜR VE MEDENİYET HAZİNESİ
Kaya, ahiliğin temellerinin 13. yüzyılda Ahi Evran tarafından Anadolu’da atıldığını belirterek, “Ahilik hepimizin de çok iyi bildiği gibi milletimizin temel değerleri olan sevgi, hoşgörü, yardımseverlik ve dayanışma anlayışları etrafında şekillenmiştir. Ahi teşkilatı da iş ahlakına önem veren esnaf ve sanatkârlar tarafından kurulmuş bir meslek teşkilatıdır. Ticarette adaletli ve dürüst olmayı düstur edinen Ahilik, Anadolu topraklarında hayata geçirilmiş dünyada benzeri bulunmayan bir kültür ve medeniyet hazinesidir. Ahilik kültürünün başta insan ilişkileri olmak üzere ticaretin her yönüne ve hayatın her alanına etkisi vardır. Bu önemli mirasın, bu etkinlikler sayesinde genç nesillere aktarılarak yaşatılmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
ESNAFA TEBRİK VE KUTLAMA
Kaya, esnaf ve sanatkarların Ahilik Haftası’nı şu sözlerle kutladı: “Esnaf ve sanatkârlarımız başta olmak üzere bütün halkımızın Ahilik Haftası’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Ahilik değerleri olan birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının tüm milletimiz nezdinde büyümesini ve tüm katmanlara yaygınlaşmasını temenni ediyor, esnaf ve sanatkarlarımıza işlerinde başarılar ve bereketli kazançlar diliyorum.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz