PFDK’dan Gaziantep FK ve taraftarına şok ceza!

0
53

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Trendyol Süper Lig’in 5. haftasındaki disiplin ihlalleri nedeniyle Gaziantep FK’ya 40 bin 500 lira para cezası verdi. Sivasspor deplasmanında kötü tezahürat nedeniyle kırmızı-siyahlı taraftarların elektronik bilet kapsamındaki kartları bloke edilerek, bir sonraki misafir kulüp olduğu müsabakaya girişleri de engellenecek.

PFDK’dan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş.’nin, 14.09.2024 tarihinde oynanan NET GLOBAL SİVASSPOR-GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. Trendyol Süper Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı İHTAR CEZASI ile cezalandırılmasına, FDT’nin 53/3. maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan MİSAFİR TRİBÜN A blokta yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki misafir kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine,
Aynı müsabakada GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş.’nin, takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 40.500.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz